Zet je balkon in het zonnetje

’s Ochtends is het de plek om heerlijk te ontbijten en ’s avonds borrel je er gezellig met vrienden bij ondergaande zon: het balkon. Wonen&Co geeft je allerlei tips om van je balkon deze zomer een waar buitenparadijsje te maken.

Heb je weinig ruimte, maar wil je toch veel groen aanbrengen? Kies er dan voor om in de hoogte te werken. Ga voor hangende beplanting of plaats een plantenrek met daarop verschillende, leuke bloempotten.  

Plantenrek tips: woood jill plantenrek van BePureHome, klapbaar trappenrek Yana van CLP en dit stoere plantenrek Obelisk van Esschert Design.

Bron: Ikea

Bij een fijn balkon mag goede verlichting natuurlijk ook niet ontbreken. Creëer sfeer met gezellige lantaarntjes of hang een mooie lichtslinger op. Een paar kaarsen op een dienblad doen het ook altijd goed.

Bron: Ikea

Natuurlijk wil je ook lekker loungen op je balkon. Omdat de meeste balkons over het algemeen niet zó groot zijn, kun je kiezen voor een wat smaller, houten bankje. Leg er wat vrolijke kussens op en je hebt meteen een gezellige zitplek! Leef je lekker uit in prints en kleuren, mix en match.

Ben je een beetje handig en wil je niet al teveel geld besteden aan de aankleding van je balkon, dan kun je ook prima zelf aan de slag! Maak bijvoorbeeld van twee pallets eens een tafeltje. Verf ze in een kleur die je leuk vindt, leg ze op elkaar en schroef er wieltjes onder. Makkelijk, niet duur én gewoon leuk om zelf te maken. Eerder hebben we dit idee uitgelegd in de DIY ‘creatief met houten pallets’, bekijk deze voor het stappenplan.

Bron: Fresh Exchange

Tip: bij de kringloop vind je soms de meest bijzondere spullen! Zo kun je bijvoorbeeld van oude aardappelkistjes leuke plantenbakken maken. Of hang spiegels op aan je buitenmuur en je creëert gelijk meer diepte op je balkon. En staat die oude, houten ladder maar stoffig te worden op zolder? Gun hem een nieuw leven door er plantenhangers, bloempotjes of lichtjes aan te hangen. Multifunctioneel én het ziet er ook nog eens sfeervol uit.

Tekst: Annewieke Klijnstra

Bron foto boven aan pagina: Planete Deco