tuinmeubelen, vakwerk, vakschuur, Friesland, inspiratie, robuust

Út Dockum debuteert in Wonen&Co Vakschuur

De dertiende Wonen&Co de beurs belooft van 15 tot en met 18 maart een mix van oude bekenden en nieuwe buren. Samen brengen zij dé woontrends van 2018 naar MartiniPlaza in Groningen. Eén van de debutanten dit jaar is Út Dockum.

 

Het Friese bedrijf ontwerpt, produceert en plaatst exclusieve tuinmeubelen met een ambachtelijk karakter. Het is niet voor niets dat Út Dockum één van de gezichten is van de Vakschuur, een nieuw onderdeel van Wonen&Co de beurs waarin meubelmakers en ontwerpers laten zien dat ‘handmade’ energie geeft. De meubels die zij produceren vertellen een eerlijk en duurzaam verhaal. Het is één op één het karakter van Út Dockum. De meubels die uit de Dokkumer werkplaats rollen zijn altijd gemaakt van sterk en duurzaam materiaal.

Met een knipoog naar de scheepsbouw

Na jarenlang in de luxe jachtbouw te hebben gewerkt focust Willem van Suijlekom – eigenaar van Út Dockum – zich sinds 2014 op de ontwikkeling van speciale tuinmeubelen. Op het eerste oog een grote omslag, tóch blijft Willem zijn roots trouw. De gebruikte materialen zijn een directe knipoog naar zijn ervaring in de scheepsbouw. Net als in de scheepsbouw werkt Willem bijvoorbeeld met roestvrij staal en Douglashout. Kenmerkend voor Út Dockum is dat alle ontwerpen functioneel zijn. De tuinmeubelen zijn bovendien robuust, stijlvol, hebben oog voor design én gaan jaren mee.

 

Heb jij je tickets al binnen?
Koop hier je tickets voor Wonen&Co de beurs 2018!

Credits foto: www.utdockum.nl