trendvisie

Meindert Bos presenteert trendvisie ’17: Upturn

Ieder jaar schrijven Alex Speelman en Meindert Bos, creative directors van de B&C groep, hun trendvisie. Beide heren kijken naar de beïnvloeders van de trends en de trends voor de komende tijd in kleur, materiaal, vorm en detail. Al eerder reisden de heren speciaal voor Wonen&Co naar Groningen en deelden ze live hun trendvisie op de woonbeurs. In het leslokaal van de twaalfde Wonen&Co geeft Meindert hieraan een vervolg. Naast creative director heeft hij kilo’s ervaring in de reclame- en communicatiewereld en beschikt hij over kennersoog als het gaat om trends. Hij signaleert dé trend voor 2017: Upturn.

Upturn. What got you here, won’t bring you there.

In 2017 verandert alles, zo stellen de heren. De middelen die ons succes hebben gebracht, zijn niet de middelen die het nieuwe succes gaan brengen. De periode van transitie die je overal in de samenleving ziet, zorgt ervoor dat we een draai moeten maken. Een upturn. In de woonwereld zien de heren dat het huis net zo’n verandering doormaakt. We gaan nomadisch wonen: je kunt overal tv kijken, muziek luisteren en we brengen buiten naar binnen met (hang)planten en botanische prints. Ook gooien we overdadige zaken de deur uit. We kopen massaal producten waar het proces zorgt voor het design, de natuur helpt ons een handje. Voorbeelden zijn verweerd materiaal en de geliefde betonlook.

Vier trends

Binnen Upturn signaleren Alex en Meindert vier trends. Binnen de trend ‘Rethought’ is de aarde sterk aanwezig door middel van sfeer, kleur en materiaal. ‘Serene’ draait om extreme eenvoud, all you need is less. ‘Iconic’ is daarentegen een rijke trend met een luxe uitstraling en blikt terug op het verleden. Met ‘Blending’ sluiten de heren de Upturn-trend. Hierin komen vormen, materialen en dessins onverwacht samen.

Tijden

Donderdag 16 maart: 20.00 uur
Zondag 19 maart: 13.15 uur

Ontdek hier meer gezichten van het Wonen&Co Leslokaal.