UITGELICHT | Zelfvoorzienende plant in weckpot - Wonen&Co
kamerplanten, wooninspiratie, duurzaam

UITGELICHT | Zelfvoorzienende plant in weckpot

18 februari 2018 1 min leestijd Geen reacties

Dagelijks komen wij de meest mooie items tegen voor het interieur, en die willen we graag met je delen. Zoals deze prachtige zelfvoorzienende Pikaplant in weckpot.

Geen groene vingers maar wel een plantenliefhebber? De oplossing is een zelfvoorzienende plant. Deze planten bevinden zich in een stolp of weckpot en het enige wat je er mee moet doen is hem een mooi plekje geven in de woonkamer. Niet in de vensterbank want daar vangt hij teveel (zon)licht, maar wel op een mooi dressoir bijvoorbeeld. 

Recycling

Zelfvoorzienende planten verzorgen zichzelf, de pot bootst de natuurlijke luchtvochtigheid van het leefklimaat van de plant na, waardoor de pot kan beslaan. En doordat de lucht met zijn voedingstoffen constant gerecycled wordt, heeft deze plant geen externe verzorging nodig.

Neem bijvoorbeeld de Pikaplant, deze plant leeft in een over de kop staande weckpot en is dus ook helemaal zelfvoorzienend. Zet de pot minimaal 2 meter bij het raam vandaan en let op of er condensdruppeltjes aan één zijde van te pot te zien zijn, dan staat de pot op een goede plek. Het duurt ongeveer een week voor hij gewend is. Daarna kun je heel lang genieten van deze zelfvoorzienende Pikaplant.

Ben je op zoek naar meer planten? Wij hebben de mooiste kamerplanten voor je op een rij gezet. Wil je meer tips over hoe je planten leuk kunt stylen? Bekijk dan dit artikel waarin styliste Aukje Rijpma  alles over het decoreren van planten uitlegt. 

 

Geen reacties

Laat een reactie achter

×