UITGELICHT | Bezoek de Wonen&Co stijlkamers bij Homecenter Wolvega - Wonen&Co
wooninspiratie, woonaccessoires, woonkamer, slaapkamer, botanisch, industrieel, design, kleur, styling

UITGELICHT | Bezoek de Wonen&Co stijlkamers bij Homecenter Wolvega

23 oktober 2017 4 min leestijd Geen reacties

Een herfstvakantie vol wooninspiratie? Ontdek hippe trends, kleuren en primeurs tijdens de Wonen&Co Inspiratiedagen bij Home Center in Wolvega. Nieuw: zes stijlkamers van Wonen&Co’s stylistes Els, Getty en Sylvia.

Stijl, daar gaat het om bij het inrichten van een interieur. Maar welke? De keuze is groot en voor je het weet verdwaal je in de veelheid die de woonwereld te bieden heeft. Bij Home Center in Wolvega hebben ze er iets op bedacht. De Wonen&Co stylistes Els Selles, Getty van der Weij en Sylvia Naber zijn uitgenodigd om elk twee stijlkamers in te richten, in verschillende woonstijlen. Zo laten ze op een eigenzinnige manier zien hoe leuk het kan zijn.

Stijl is dit jaar het thema van de Wonen&Co Inspiratiedagen, die vanaf vandaag tot en met 28 oktober worden gehouden bij Home Center. Het is inmiddels de zevende editie van dit woonfestijn, waaraan jaarlijks woonprofessionals vanuit allerlei disciplines meewerken. Elk jaar heeft een ander thema, maar de insteek blijft hetzelfde: heel veel inspiratie bieden aan iedereen die het thuis gezellig wil maken tijdens het ‘seizoen van de kille dagen’.

Stoer

De zes stijlkamers zijn verdeeld over de hele winkel. Bij de entree krijgen bezoekers een plattegrond, waarop precies staat aangegeven wat je waar kunt vinden. Elke styliste heeft twee stijlkamers in een eigen woonstijl onder haar hoede genomen. Zo heeft Sylvia Naber haar stijlkamers ingericht in de hoek waar landelijk wonen centraal staat. Ze gaat voor stoer landelijk: een spannende woonkamer die een mix van klassiek en industrieel laat zien, met een haard een karpet en lampen van stof. Daarnaast laat ze een slaapkamer zien. ,,Het wordt een slaapkamer in een stoere stijl, met een bad en een grote kledingkast. Ik ga voor luxe.’’

Botanisch

,,Dit seizoen zien we veel oker in het interieur’’

Wonen&Co styliste Els Selles drukt haar stempel op de entree van Home Center. Ze gaat voor design met een rijke uitstraling, stevige kleuren en grote gebaren: denk aan een grote bank en een enorme plant die basis vormen van haar zithoek. In haar tweede stijlkamer kiest ze voor de lichte en toegankelijk stijl Happy Modern, waarin de groene tinten aansluiten bij de huidige botanische trend. ,,Aanvullende kleuren zijn petrol en oker; dit seizoen zien we veel oker in het interieur.’’

Design

Ook de twee stijlkamers van onze styliste Getty van der Weij hebben stijl. Haar woonkamer heeft als thema design met een blikvanger. ,,Een groot schilderij geeft een vertrek karakter. Stem daar je kleuren op af. Bij design mag je gedurfde keuzes maken, zoals in kleur of in formaat, ga voor XXL! Ruimte is het duurste meubel in huis: ik zet mijn woonkamer niet te vol.’’

Thema van haar tweede stijlkamer is Young&Beautiful. Getty is dol op trends, dus hier zie je de laatste trends voorbij komen. Een voorbeeld is de ‘kleur van het jaar 2018’ Heartwood van Flexa. Helemaal van nu is ook een mix van stijlen, zoals Scandinavisch met industrieel. Op gebied van accessoires zijn dat onder meer flamingo’s, spiegels en kleden.

Inspiratie

Natuurlijk is er veel meer inspiratie te halen in Wolvega, ideaal voor iedereen die gaat verhuizen, verbouwen of veranderen. Liefst 75.000 vierkante meter zijn hier gevuld met alles wat je maar in een huis nodig hebt: variërend van meubels tot badkamers, van keukens tot accessoires, van bedden tot bloemen en alles wat daar tussenin zit. Alle woonstijlen van nu zijn her samengebracht onder één groot dak. In de winkel verspreid staan 20 stijlpodia, die laten zien wat zoal mogelijk is. Woonliefhebbers kunnen er gemakkelijk een dagje zoet brengen, en zeker tijdens de Inspiratiedagen. Dan wordt er het restaurant bovendien een speciale high tea geserveerd. Ook voor de kinderen is er iets te doen.

Advies van de stylistes

Interieuradvies past helemaal bij dit woonevent. Vier stylisten van Home Center zitten elke dag in de entreehal klaar voor iedereen die woonproblemen heeft. Bereid je goed voor door foto’s, maten en een plattegrond mee te nemen. Opgave vooraf is niet nodig: je kunt aanschuiven als er plek is.

Workshops Macramé en handlettering

Vind je het leuk om een workshop te volgen? Van maandag tot en met vrijdag begint er elke dag eentje om 10 uur. Er is plek voor 15 mensen per workshop; opgave via homecenter.nl
Workshop macramé – Maandag 23 en vrijdag 27 oktober
Workshop handlettering – Dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 oktober

TEKST SHYRA HUETING
FOTO’S JILMER POSTMA

Lees ook hoe de stylistes zelf wonen. Zo maakte Sylvia van een oude boerenschuur een woon-en werkruimte, combineert Els  in Haren natuurlijke materialen met industrieel en zien we bij Getty haar liefde terug voor designklassiekers. 

Geen reacties

Laat een reactie achter

×