wooninspiratie, woonaccessoires, woonbeurs, beurs, design, trend, meubels

UITGELICHT | vtwonen&design beurs, de 25e editie

Al een kwarteeuw voorziet de Amsterdamse woonbeurs, die tegenwoordig vt wonen&design beurs heet, ons van woon- inspiratie. Deze  editie belooft extra feestelijk te worden.

Bij interieurliefhebbers, meubelkopers, verbouwers en kopers van een huis en andere woongekken gaat het in september al kriebelen: oktober woonmaand zit eraan te komen. Voor bijna honderdduizend mensen hoort daar een bezoekje aan de vt wonen&design beurs (tot 2015 bekend als Woonbeurs Amsterdam) bij. Een dagje slenteren door de RAI kan intussen wel een traditie worden genoemd, want het kan al voor de 25ste keer.

Meer aandacht voor woonadvies

Dit jaar is er een extra hal, dit brengt de teller op vier met in totaal ruim 25.000 vierkante meter gevuld met inspiratie op woongebied. Uiteraard zijn de woonbladen van organisator Sanoma vertegenwoordigd met levensgrote woonhuizen. Ook heeft meubelwinkel Eijerkamp een stijlhuis met woontrends. 

Daarnaast is er meer aandacht voor persoonlijk woonadvies. Vorig jaar waren alle gesprekken met een architect, stylist, ontwerper of andere woonprofessional helemaal volgeboekt. Ook het inspiratieplein, met in het woontheater aaneensluitend lezingen en metamorfoseshows, was continu uitverkocht. Daarom is dit jaar het adviesplein uitgebreid tot 2500 adviesplekken voor nog meer persoonlijk advies, van verbouwing tot styling.

wooninspiratie, woonaccessoires, woonbeurs, beurs, design, trend, meubels

Daarnaast zijn er weer allerlei lezingen over wonen, kleur, duurzaam wonen, inrichten en verbouwen. Ook handig zijn de acht speciale themaroutes. Nieuw is de verbouwroute met veel informatie over verbouwen. Uiteraard zijn er ook nieuwe merken op de beurs. Bijvoorbeeld de lancering van WOWN!, een merk met interieurproducten voor wonen met de wauwfactor. Het is een idee van verschillende woonbloggers, waaronder Zilverblauw, Binti Home en Bubbelmint.

Nieuwkomers op de beurs

Een andere debutant is ×6 SOFA, een verrassend bankenmerk. Het idee van jeugdvriendinnen Ellen en Suzanne is: maak het kiezen van een bank eenvoudig door zes modellen in 24 kleuren aan te bieden voor één vaste prijs.

Of wat te denken van Plofshop? Deze nieuwe speler op de interieurmarkt bedacht iets wat nieuw is: zitmeubels fysiek bekijken en het zitcomfort ervaren en ze vervolgens via internet aanschaffen. Het bedrijf heeft een aantal hotspots in het leven geroepen waar je kunt proefzitten. Nog een nieuwkomer: By-Boo, een jong Nederlands merk dat woonaccessoires en kleinmeubels in een vintage, retro en moderne stijl aanbiedt.

Bovendien wordt een aantal merken uit het buitenland in Nederland geïntroduceerd. Bijvoorbeeld Ashley Furniture uit de Verenigde Staten. Ze presenteren zich met een uitgebreide collectie op de beurs in Amsterdam. Verder wil het Duitse label Pekodom zich in ons land op de kaart zetten, onder andere bij de bouwmarkten. Ook Scandinavië is vertegenwoordigd. Het Finse Interieurmerk Ipentik is sinds kort te vinden in Utrecht. Ze omschrijven zichzelf als ‘gezellig Scandinavisch’ met eenvoudige en onbewerkte nostalgie.

De vt wonen&design beurs is dit jaar van 3 tot en met 8 oktober in de RAI Amsterdam. Kijk voor meer informatie op www.vtwonen.nl/wonen-design-beurs

TEKST SUZANNE DIJKSTRA

Bekijk bijzondere woontrends, laat je inspireren door het kleurrijke huis van Klaske in Dokkum, of bekijk het eeuwenoude winkelpand van Jeroen en Senaida in Leeuwarden. Op onze styling pagina leggen we uit hoe je minimalisme kunt toepassen, of hoe je rotan in je interieur kunt verwerken. Of bekijk onze DIY’s zoals het maken van een ananas van kurk, of hoe je de populaire pannenkoekplant kunt stekken.