verlichting, hanglamp, recycling, wooninspiratie, woonaccessoires

UITGELICHT | Hanglamp van gerecyclede pet-flessen

Dagelijks komen wij de meest mooie verlichting tegen en die willen we graag met je delen. Zoals deze prachtige lamp van Dutch design. 

In menig huishouden straalt een industriële hanglamp boven de tafel. De Nederlandse ontwerper Olaf Weller liet zich inspireren door de populariteit van dit model en ontwikkelde de Dutch designlamp No. 19 PET Felt. Deze lamp is gemaakt van gerecyclede pet-flessen, dit ziet eruit als een warm, viltachtig materiaal. Oftewel: ‘From waste to good taste’.

De lamp was eerder al verkrijgbaar in lasergesneden mdf. Elke lamp wordt in Nederland gemaakt en is zo ontworpen dat de vijftien onderdelen zonder lijm of andere bevestigingsmiddelen in elkaar kunnen worden gezet. PET felt werkt geluidsabsorberend en is onbreekbaar. No.19XL PET felt is beschikbaar in 5 kleuren: dark grey, light grey, nude, dark green en marble. 

Kijk voor meer informatie op de site van het Lichtlab

Bekijk meer bijzondere hanglampen. Bijvoorbeeld de diamanten lamp van ontwerper Tom Dixon, of lamp Copperhead van ontwerpduo de Gebroeders Blom, die gemaakt is van geoxideerde koperen waterleidingen en gerecycled textiel.