UITGELICHT | Ontwerp je eigen stoel - Wonen&Co
wooninspiratie, woonaccessoires, meubels, fauteuil, stoel, duurzaam, duurzaamheid, design

UITGELICHT | Ontwerp je eigen stoel

6 december 2017 1 min leestijd Geen reacties

Altijd al je eigen stoel willen ontwerpen? Die mogelijkheid geven bedrijven Nofruit en Holland Vormgevers nu met hun stoel Mate.

Het is een ontwerp van designer Ed van Veldhoven, die zich liet inspireren door een stoel uit de jaren zestig. De Mate wordt gemaakt van onbehandeld berkenmultiplex, maar er is ook een variant waar een witte toplaag van HPL op zit. De zijkanten en de latten zijn afgerond wat zorgt voor een speels effect. De verbindingen van de stoel zijn duidelijk zichtbaar en kun je bevestigen met schroeven. Je moet de stoel namelijk zelf in elkaar zetten. Geen nood, er worden zo weinig mogelijk schroeven gebruikt zodat het in elkaar zetten een simpel klusje is. 

Je kunt de stoel zelf ontwerpen via een 3D-programma op de website. Dat geldt ook voor de kussens. Je kunt kiezen voor gesloten of open kussens, een kleurtje of een motiefje. Of allebei. 

Je kunt ook een eigen wandplank samenstellen met het opbergsysteem Duplex van ontwerper Frederik Roijé. Hij ontwierp ook Height en Width, twee modieuze designstoelen. Bekijk ook keuken Edge, een riant keukenblok van Piet Boon Studio en een must voor kook-en designliefhebbers. 

 

Geen reacties

Laat een reactie achter

×