wooninspiratie, woonaccessoires, lamp, verlichting, design, kleur, woonkamer, slaapkamer

UITGELICHT | Schitter met een diamanten lamp

Zangeres Rihanna zong het al in een van haar hits: Shine bright like a diamond. En schitteren doen diamanten zeker. Ze staan al jarenlang symbool voor schoonheid en liefde en worden verwerkt tot prachtige sieraden. Maar ook de design-en interieurwereld laat zich graag inspireren door deze kristalheldere edelstenen. 

Zo ook ontwerper Tom Dixon met zijn lampencollectie Cut, geïnspireerd op de vorm van een diamant. Deze collectie is dan ook geknipt voor liefhebbers van lampen die eruit zien als een sieraad. Dixon staat bekend om zijn glanzende, gefacetteerde lampen en ook met dit model geeft hij zijn visitekaartje af.

De lamp heeft een matte afwerking, die er overdag vrij ingetogen uitziet maar ’s avonds – eenmaal ingeschakeld – begint de lamp te stralen en verandert hij een in transparant, caleidoscopisch design. De lamp is verkrijgbaar in drie vormen en afmetingen voor wand en plafond, in zilverkleurig chrome en diepblauw smoke, en is gemaakt van polycarbonaat en is daardoor 250 keer sterker dan glas.  

Bekijk meer woontrendsmooie binnenkijkers, laat je inspireren op onze styling pagina, of ga zelf aan de slag met onze DIY artikelen