UITGELICHT | Porseleinpracht van Hommage Department - Wonen&Co
uitgelicht, hommage department, verlichting, lampen, wonen&co

UITGELICHT | Porseleinpracht van Hommage Department

19 november 2018 1 min leestijd Geen reacties

Dagelijks komen wij de meest mooie woonaccessoires tegen voor het interieur, en die willen we graag met je delen. Zoals deze prachtige lampen. 

Afgelopen oktober gespot op de vtwonen & design beurs in Amsterdam: de handgemaakte lampen van Hommage Department. Ontwerpers Beerd van Stokkum en Jeroen Wesselink laten zich inspireren door kunst, architectuur en natuur. Lamp Flowers was in 2017 nog genomineerd voor de Rijks studio Award, een designcompetitie van het Rijksmuseum waarbij deelnemers een kunstwerk kunnen insturen, geïnspireerd op een object uit de Rijksmuseumcollectie. Behalve porselein gebruikt Hommage Department ook hout en beton om lampen van te maken, verkrijgbaar in diverse kleuren. 

De lampen zijn op zichzelf al echte eyecatchers, maar zijn ook mooi te combineren in een groepje. Leuk voor dat loze hoekje naast de bank bijvoorbeeld. Meer weten? Kijk dan op hommagedepartment.com

Bekijk ook de fraaie designlamp Spool van ontwerper Bastiaan Tolhuijs, die afval transformeert tot design. Zo was Spool ooit onderdeel van een lasmachine. Ook lamp Bello van ontwerper Volken de Vlas, is het bekijken waard. Een schitterende exemplaar gemaakt van dun berken vliegtuigtriplex, opgebouwd uit 12 delen en aan elkaar gevlochten met dun ecologisch katoendraad. EEn met de Chrona-lampen van Graypants creer je thuis een sterrenhemel. De lampen imiteren namelijk het fosforescerende gas rond sterren. 

 

Geen reacties

Laat een reactie achter

×