UITGELICHT | Creëer thuis een sterrenhemel met deze gave lampen - Wonen&Co
lampen, design, wonen&co

UITGELICHT | Creëer thuis een sterrenhemel met deze gave lampen

16 juli 2018 1 min leestijd Geen reacties

Dagelijks komen wij de meest bijzondere items tegen voor het interieur en die willen we graag met je delen. Zoals deze mooie lampen van Graypants. 

Er is weinig mooier dan een heldere sterrenhemel en met deze disc-lampen maak je deze gewoon thuis. Althans dat is de bedoeling van de Amerikaanse designstudio Graypants. Zij lanceren de Chrona lampen ter ere van hun tienjarige bestaan en hopen daarmee het succes van hun allereerste product, de bekende bolle hanglampen gemaakt van gerecycled karton die iedereen wel eens voorbij heeft zien komen op televisie, in een magazine of gewoon in de winkel, te evenaren. 

De Chrona-lampen imiteren het fosforescerende gas rond sterren. Deze disc-lampen komen in horizontale en verticale versies en als je er meerdere bij elkaar hangt dan vormen ze dan als het ware een sterrenbeeld. De lampen zijn verkrijgbaar in verschillende diameters tussen 15 en 43 centimeter. De horizontale lamp kun je hier bestellen, de verticale koop je hier

Ook het maanlicht kun je thuis nabootsen met de tafellamp Satellight van Foscarini: een lichtgevende volle maan zweeft in een glazen stolp en straalt warm en zachtjes een sfeervol licht. Op zoek naar design met een knipoog? Dan is lamp Felix van Seletti zeker het bekijken waard. Hij geeft licht via zijn ogen en heeft een goudkleurig scrotum als aan-uit-knop. En de iconische (parfum)beer van modehuis Moschino, wie kent hem niet? Die is nu ook verkrijgbaar als tafellamp.  

 

 

Geen reacties

Laat een reactie achter

×