design, uitgelicht, wooninspiratie, verlichting,

UITGELICHT | Handgemaakte, industriële verlichting met een verhaal

Dagelijks komen wij de meest mooie woonaccessoires tegen en die willen we graag met je delen. Zoals Copperhead, industriële verlichting met een bijzonder verhaal.

De gebroeders Blom begonnen vijf jaar geleden met het restaureren van bijzondere lampen afkomstig uit verlaten fabrieken in voormalig Oost-Duitsland. Nu presenteren ze hun nieuwe collectie Editions, waarin alledaagse industriële objecten worden getransformeerd tot design. Hun ‘signature piece’, lamp Copperhead, is gemaakt van geoxideerde koperen waterleidingen en gerecycled textiel.

De Blom & Blom Editions worden met de hand gemaakt in Amsterdam. De gebroeders zelf vinden het mooie aan de lampen dat ze allemaal een ander verhaal met zich meedragen. Daarom vinden ze ook dat de lampen een ‘tweede leven’ verdienen.

Bekijk meer bijzondere lampen, zoals de diamanten lamp van Tom Dixon of deze verlichting, geïnspireerd op Japanse tuinen. Shop hier lampen voor elke woonstijl én woonruimte of bekijk hoe je het beste een lichtplan kunt maken zodat je huis niet alleen op de juiste manier wordt verlicht, maar ook sfeervol.