UITGELICHT | Chinees lantaarn plantje met hartvormige blaadjes - Wonen&Co
Chinees lantaarnplantje stekken

UITGELICHT | Chinees lantaarn plantje met hartvormige blaadjes

28 maart 2018 2 min leestijd Geen reacties

Dagelijks komen wij de meest mooie items tegen en die willen we graag met je delen. Zoals dit bijzondere Chinese lantaarnplantje.

Hartvormige blaadjes en lange slierten, daar herkennen we het Chinese lantaarnplantje, oftewel de Ceropegia Woodii aan. Het leuke plantje bestaat al honderden jaren en was vooral in de seventies erg hip. En nu zien we hem al een tijdje terug in het interieur. Het Chinese lantaarntje is net even anders door zijn bijzondere kleuren en lange stelen die wel een meter lang kunnen worden. Je kunt het plantje hier bestellen. 

Stekken

Net als met de pannenkoekplant, kun je het Chinese lantaarnplantje ook stekken. Je hoeft alleen maar een paar stukjes van de plant af te knippen (met schone schaar) en vervolgens hang je de sprietjes in een glaasje water. Als er wortels aan komen – dit kan even duren – kun je de stekjes in de aarde zetten.

uitgelicht, woonaccessoires, kamerplant, plant,

Bron: Vegetable gardening

Nog even over die leuke lange slierten, die raken wel snel in elkaar verstrengeld. Dus ontknoop ze met regelmaat. Verder is één keer per week water geven genoeg. Je kunt het plantje op veel manieren decoreren door hem bijvoorbeeld te groeperen met meerdere plantjes. Dit plantje doet het overigens ook erg goed in zijn uppie, eenvoud siert tenslotte… 

 

Ben je op zoek naar meer bijzondere planten? Wij schreven een artikel over de zelfvoorzienende Pikaplant in weckpot. En hoe decoreer je al die leuke planten bij elkaar? In dit artikel wordt precies uitgelegd wat belangrijk is bij het stylen van planten. En lees hier hoe je de pannenkoekplant kunt stekken. 

 

Geen reacties

Laat een reactie achter

×