UITGELICHT | Axel: van restafval naar bijzettafel - Wonen&Co
recycling, bijzettafel, wonen&co

UITGELICHT | Axel: van restafval naar bijzettafel

20 mei 2018 1 min leestijd Geen reacties

Dagelijks komen wij de meest bijzondere meubels tegen en die willen we graag met je delen. Zoals deze bijzettafel van ontwerper Wim Davids. 

Weggooien? Zonde! Neem bijvoorbeeld deze bijzettafel Axel. Hij is gemaakt van restanten Belgisch hardsteen en een restpartij bijlstelen. Het is maar een van de voorbeelden die Wim Davids maakt voor zijn Atelier Arti.D in Eexterveensekanaal. Maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een sidetable op basis van een elektrische piano of een kast met rolluik uit een oude brandweerauto. Upcyclen van restmaterialen is zijn passie. Alles wat dat oplevert is te zien en te koop in zijn atelier.

Het varieert van artikelen die altijd verkrijgbaar zijn (gemaakt van marmerbeton/terrazzo) tot producten met beperkte oplage, dat wil zeggen zolang de voorraad basisproducten strekt. Denk aan de steeksleutel-kapstok. Maar er zijn ook unica’s, afhankelijk van de materialen die te bemachtigen zijn. Bijzettafel Axel is altijd verkrijgbaar en heeft een afmeting van zo’n 60 x 30 centimeter.

 

Er wordt nog veel meer moois van restmaterialen gemaakt. Neem bijvoorbeeld deze stoere industriële houtkachel, die gemaakt is van oude verfblikken. Vepa Furniture vist grachtenplastic uit de Amsterdamse grachten en maakt daar prachtige design meubilair van. En deze hanglamp met een vilt look is geproduceerd van pet-flessen

Geen reacties

Laat een reactie achter

×