BUITENLEVEN | De tuin in met Janneke de Jonge - Wonen&Co
Dahlia's, Janneke de Jonge, tuin, buitenleven

BUITENLEVEN | De tuin in met Janneke de Jonge

14 mei 2017 2 min leestijd Geen reacties

We hopen op meer warmte nu de maand mei is aangebroken. April was zó koud! Het is tijd voor zonnige dagen zodat we fijn in de tuin bezig kunnen. Janneke geeft handige tips en leuke weetjes. 

gele courgette, Janneke de Jonge, tuin, buitenleven

Mild en zoet

Gele courgettes vind ik nog leuker en lekkerder dan groene. Ze kunnen nu binnen gezaaid worden en vanaf half mei buiten. De ‘Ola Gabriella’ smaakt mild en zoet. Ze zijn het lekkerst als ze 15-20 centimeter lang zijn. Als je regelmatig oogst komen er steeds weer nieuwe vruchten, tot in de herfst.

 

Pantone, kleur van het jaar, Janneke de Jonge, tuin, buitenleven

Kleurtrend

 
Het Pantone Color Institute heeft de kleur Greenery uitgeroepen tot kleur van het jaar 2017. „Een verfrissende en revitaliserende kleur, symbolisch voor een nieuw begin”, volgens Pantone. Een filmpje waarin bijna alles groen is staat op de website: www.pantone.com
 
Onkruidtrekker, Fiskars Smartfit, Janneke de Jonge, tuin, buitenleven

Weg met onkruid 

 
Met de Fiskars SmartFit telescopische onkruidtrekker kun je gewoon blijven staan en in hoog tempo paardenbloemen of ander onkruid met penwortel verwijderen. Het apparaat op het midden van de rozet zetten en de plant schuin uittrekken, met wortel en al.  

Dahlia's, Janneke de Jonge, tuin, buitenleven

 

Dahlia’s

 

Mooi die ouderwetse joekels van dahlia’s. Ik zoek die met de grootste bloemen uit in de winkel en plant de knollen, ná de IJsheiligen, in mijn pluktuin. Ze moeten goed gesteund worden, vooral die hele grote. Dahlia’s zijn niet winterhard. Als je ze wilt bewaren moeten ze voor de winter gerooid worden. De knollen laten drogen en op een koele donkere plaats bewaren. Kleur en hoogte kun je met een viltstift op de knol schrijven.

Alles over dahlia’s is te vinden op  www.nederlandsedahliavereniging.nl


Dit artikel is gemaakt door Janneke
de Jonge. Janneke is illustrator en hobbytuinier in kas, sier- en moestuin.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×