UITGELICHT | Design, studenten, Friesland College. D'drive, opbergmeubel, tas

UITGELICHT | Toveren met afdankertjes

Alledaagse of juist ongebruikelijke voorwerpen een nieuwe bestemming geven. Een stoel gemaakt van een droogtrommel of een hertengewei als krukje. Je kunt het misschien zo gek niet bedenken, maar de mbo-studenten van D’drive (Friesland College, Leeuwarden) kunnen dat wél. Afgedankte materialen weten zij om te toveren tot een fraai design object. Donderdag 8 juni werden de creaties van de opleiding voor Creatieve Industrie en Pedagogisch Werk tentoongesteld in De Harmonie in Leeuwarden. Een greep uit de ontwerpen.

 
Bijzettafel Het rollende rooster
Dat je van oud schrootmateriaal een stoer en industrieel tafeltje kunt maken wordt bewezen met dit ontwerp. Twee oude roosters van een convectorput vormen de basis voor het bijzondere meubelstuk. Een paar afgedankte riemen en een stel wieltjes verbinden de roosters met elkaar. Een creatie van Ilse Elkerbout, opleiding Styling Design.
UITGELICHT | Design, studenten, Friesland College, D'drive, rooster
 
Opbergmeubel De Swart
De tas lag voor oud vuil op de straat, nu doet het dienst als een bijzondere opberger. De zak was oorspronkelijk van de Koninklijke Marine. Een stel pootjes eronder en een simpel maar stijlvolle opberger is geboren. Een creatie van Lennard Bouma, opleiding Creatief Vakman.
UITGELICHT | Design, studenten, Friesland College. D'drive, opbergmeubel, tas
 
Stoel De Hooivork
Vroeger gebruikt voor werken met stro, nu een echte eyecatcher als design object. Voorzichtig gaan zitten is wel een vereiste bij dit zitmeubel, en of het lekker zit is nog maar de vraag, maar creatief is het zeker. Twee hooivorken zijn de basis voor de stoel en vormen samen de zitting. Een creatie van Jasper Heins, opleiding Creatief Vakman.
UITGELICHT | Design, studenten, Friesland College. D'drive, stoel, hooivork
 
Kastje Fleur
Even neuzen op zolder kan zomaar iets opleveren. Een simpel, oud kastje is nieuw leven ingeblazen met vrolijk gekleurde bloemen. Vandaar ook de Franse benaming van bloem. De pootjes zijn van een krukje. Een creatie van Nelise Kooistra, opleiding Styling Design
UITGELICHT | Design, studenten, Friesland College. D'drive, kastje, bloem
 
Opberger The Hollow
De ontwerpster vond een boomstam langs de weg, holde ’m uit en zette er pootjes onder. Een mooi voorbeeld van werken met natuurlijke materialen. Het item is voorzien van een plankje van plexiglas. Een creatie van Maaike Zwijnepoel, opleiding Styling Design.
UITGELICHT | Design, studenten, Friesland College. D'drive, kastje, boomstam
 
Kruk The Deerchair
Een gewei heeft een tweede leven gekregen als krukje: op de kop, vergezeld door een boomstamschijf als zitje. Het vergt enige voorzichtigheid, maar je kunt er op zitten. Een creatie van Jordi Hoogerhuis, opleiding Styling Design
UITGELICHT | Design, studenten, Friesland College. D'drive, krukje, gewei
 
Stoel Arnhem
Een wonderlijke creatie is deze stoel zonder twijfel. Een oude droogtrommel is nieuw leven ingeblazen door het te transformeren tot zitmeubel. Het roze kleurtje doet het industriële object net iets minder hard ogen. Een creatie van Shaomi Bouwmeester, opleiding Creatief Vakman.
UITGELICHT | Design, studenten, Friesland College. D'drive, stoel,droogtrommel
 
Opberger De Kameelperd
Een naaikistje getransformeerd tot een opberger (boven). De Kameelperd is de Afrikaanse benaming voor een giraf. Het ontwerp, en vooral ook het kleurgebruik van geel en bruin, is dan ook geïnspireerd op het dier. Het onderstel werd uit de metaal container op school gevist en voorzien van een geel kleurtje. Een creatie van Anna Hettinga, opleiding Styling Design.
UITGELICHT | Design, studenten, Friesland College. D'drive, opberger
 
 
TEKST RENSKE DE HAAN
FOTO’S D’DRIVE LEEUWARDEN