Styling | De hal als visitekaartje - Wonen&Co

Styling | De hal als visitekaartje

25 maart 2017 3 min leestijd Geen reacties

Styliste Aukje Rijpma van Stedsk leert ons optimaal gebruik te maken van de ruimtes in huis. Deze keer: de hal, het visitekaartje van je huis. Hier verwelkom je je familie en vrienden en kun je meteen laten zien wat jouw stijl is. 

De inrichting

Een opgeruimde hal is fijn binnenkomen. Maar met alle spullen die je er kwijt wilt, kan het nogal snel een rommeltje worden. Je wilt er je jas ophangen, de paraplu moet een plekje krijgen, de huissleutels, handschoenen, sjaals… een hele uitdaging! Vooral voor een gezin met kinderen valt het niet mee om het een beetje netjes te houden. Maar er zijn slimme oplossingen. Heb je de mogelijkheid de ruimte zelf vorm te geven, denk dan voordat je een ontwerp maakt (of er een laat maken) goed na over de functie die jij aan de ruimte wilt geven en welke sfeer je wilt creëren. Een goed ontworpen hal is een aanwinst voor elk huis. Styliste Aukje laat aan de hand van tekeningen zien hoe je de hal het beste kunt inrichten.

Aukje Rijpma Stedsk styling hal
Aukje Rijpma Stedsk styling hal

Licht, kleur en ruimte

Beeld: timzowood

De traditionele hal is vaak een kleine ruimte. Daarom is het extra belangrijk om die licht en opgeruimd te houden. Lichte tinten weerkaatsen het daglicht en laten de ruimte groter lijken. Donkere kleuren absorberen juist het daglicht, maar je kunt ze wel gebruiken om de ruimte breder, smaller of intiemer te laten lijken. Kijk hieronder hoe je dat doet.

(v.l.n.r) Een lichte vloer en lichte wanden laten een hal ruimer ogen. Eén wand in een donkere kleur maakt dat een hal breder lijkt. Twee wanden in een donkere kleur maken een hal juist optisch smaller. Een donkere lambrisering laat de ruimte smaller, maar ook hoger lijken. Een donkere deur of achterwand zorgt ervoor dat de hal minder diep lijkt.

De vloer

Aukje Rijpma Stedsk styling hal
Beeld: vtwonen

Er komt nogal wat viezigheid onder onze schoenen mee de hal in. De droogloopmat neemt veel op, maar niet alles. Daardoor krijgt de vloer nogal wat te verduren. Een tegelvloer is ideaal. Tegels kunnen goed tegen vuil en zijn makkelijk schoon te houden. Op een gemêleerde tegel zie je het minst.

Ook voor parket, laminaat of vinyl geldt dat een gemêleerde kleur verhult dat de vloer vies is. Kies je voor hout, neem dan een plank die goed tegen een stootje kan. Je kunt de plank ook laten doorlopen tot in het toilet. Dat geeft een ruimtelijk effect. Informeer dan wel of de houtsoort hier geschikt voor is.

(v.l.n.r) Planken in de breedte maken de hal breder, in de lente juist dieper. Grote vloertegels laten het vloeroppervlak groter lijken dan kleine tegels. En een donkere vloer maakt dat de hal kleiner lijkt.

Shoppen voor de inrichting van de hal? Dit zijn onze favorieten:

PRODUCTIE AUKJE RIJPMA
Aukje is interieurontwerper en heeft haar eigen styling- en interieurbedrijf STEDSK.

Zelf iets maken voor in de hal? In dit artikel leggen we uit hoe je een stijlvolle wandorganizer maakt van multiplex en leertjes. Of doe inspiratie op en bekijk deze meterslange hal, die we een metamorfose gaven met frisse kleuren, lambrisering en een maatwerk wandkast.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×