STYLING | Zo pas je Tranquil Dawn toe in huis - Wonen&Co
flexa kleur van het jaar 2020, trendkleur 2020, kleurpalletten, tranquil dawn verf

STYLING | Zo pas je Tranquil Dawn toe in huis

9 oktober 2019 2 min leestijd Geen reacties

Tranquil Dawn. Volgens verfmerk Flexa is deze rustgevende grijsgroene tint dé trendkleur van 2020. Het is een kleur die op het eerste gezicht koel oogt, maar verrassend goed te combineren is met een warm interieur.

Woonredacteur Rixt Hellema laat met drie moodboards zien hoe je met deze trendtint heel verschillende sferen kunt creëren. Daarbij is Tranquil Dawn steeds de basis van het kleurenpalet, terwijl de steunkleuren variëren.

Pasteltinten

bron sfeerbeelden: Pinterest

Tranquil Dawn hoort thuis tussen de pasteltinten en kan dus heel goed met andere pastels gecombineerd worden. Denk aan perzik, oudroze en beige tinten. Ben je een liefhebber van een licht en rustig interieur? Dan past dit romantische kleurenpalet perfect bij jou. Door de zachte tinten te combineren met meubels of accessoires van onbehandeld, licht vuren hout voeg je een extra tint toe, maar van een ander soort materiaal. Verschillende texturen en materialen zorgen ervoor dat zelfs pasteltinten een spannende sfeer kunnen bieden.

Herfst als contrast

bron sfeerbeelden: Pinterest

Bij herfstkleuren denken we meteen aan verschillende tinten bruin, oranje, geel en groen. De roestkleur die we op dit moment veel zien, past ook helemaal thuis in dit palet. Met die combinatie aan kleuren heb je al een warme basis. Je frist het palet iets op wanneer je lichtgrijs en -groen toevoegt. In deze nieuwe Flexa kleur zit een tikkeltje groen verstopt, waardoor het echt een toevoeging wordt op het herfstpalet. Retro kleuren en houtsoorten passen hier perfect bij. Voor een spannend en trendy effect kun je grafisch zwart-wit en marmer toevoegen.

Ton sur ton

bron sfeerbeelden: Pinterest

Met ton-sur-ton zit je altijd goed. Door kleuren in verloop op verschillende wanden en accessoires toe te voegen, creëer je al snel een eenheid in het interieur. De kleuren staan al prachtig bij elkaar, doordat steeds aan dezelfde basistint meer zwart of wit toegevoegd wordt. En het is makkelijk: in de bouwmarkt liggen de verfstalen immers al in ton-sur-ton voor je klaar. Hierboven zie je dat je meerdere kanten op kunt met Tranquil Dawn. De tint past prima in een puur interieur, waarbij natuurlijke kleuren de basis vormen. Wil je toch liever een verrassender geheel? Voeg een accentkleur toe! Bij Tranquil Dawn passen geel, rood-oranje, zalm-oranje en blauw allemaal prachtig als accentkleur.

Uitgelicht beeld: Flexa

Voor de finishing touch style je de verschillende sferen af met de mooiste herfstaccessoires . Past de kleur van het jaar 2020 niet in jou interieur? Kijk dan eens hoe je de kleur terracotta op verschillende manieren toe kunt passen in huis.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×