STYLING | Dit is de belangrijkste woontrend van 2019 - Wonen&Co
styling, woontrends 2019, woontrend 2019, contrast, interieur, wonen&co

STYLING | Dé woontrend van 2019: contrast in het interieur

17 januari 2019 2 min leestijd Geen reacties

Contrast is één van de overkoepelende woontrends voor 2019. Denk aan contrasten in kleuren, vormen, stijlen en in materialen. Het mag allemaal wel wat spannender in huis. Met verrassende combinaties creëer je bovendien een eigenzinnig en persoonlijk interieur. Interieurontwerper Aukje van Stedsk legt graag uit hoe je contrast kun toepassen. 

Mix verschillende materialen

Een van de manieren om contrast te creëren is het mixen van verschillende materialen. Dit kun je toepassen op diverse manieren, zoals harde contrasten versus zachte, mat of glanzend en ondoorschijnend of transparant. Door dit te combineren ontstaat er een levendig interieur en creëer je meer diepte. 

Denk bijvoorbeeld aan zacht velours (dat blijf je ook zien in 2019) gecombineerd met harde materialen als marmer of doorzichtig glas. Of rotan gecombineerd met velours of mat en zacht linnen met hard, glanzend goud. 

Speel met diverse vormen

Bron: nursohome/foto lisacohen

Een ander contrast waar we niet omheen kunnen is het combineren van ronde met rechte vormen. Bijvoorbeeld een ronde tafel in een rechte kamer, ronde bijzettafeltjes of een rond vloerkleed om het rechthoekige van de bank te breken. Of door een combinatie van rechte en ronde vormen in één meubelstuk. Vooral in keukens en badkamers gaan we dit steeds vaker tegenkomen. 

Ga voor gewaagde kleurencombinaties

Met kleur kun je heel eenvoudig contrast creëren. Denk aan zwart met wit of koele kleuren gemixt met warme kleuren. Combineer bijvoorbeeld de Flexa kleur van het jaar, Spiced Honey, met koel blauw. Of durf bijna vloekende kleuren te mixen. Op die manier maak je je interieur eigen en gewaagd.

Combineer diverse woonstijlen

Het komende jaar staan ook duurzaamheid en meer gepersonaliseerde interieurs centraal. Het draait niet alleen meer om de laatste trends, want we willen geen dertien-in-een-dozijn inrichting. We gaan vaker voor een mix van stijlen, waardoor er automatisch meer contrast in het interieur ontstaat. Door onze eigen stijl te vinden, diverse woonstijlen te mixen en het toevoegen van tweedehands of vintage meubels en accessoires maken we onze interieurs unieker, duurzamer en persoonlijker. 

PRODUCTIE AUKJE RIJPMA
Aukje is styliste en heeft haar eigen styling- en interieurbedrijf STEDSK.

 

De Flexa kleur van het jaar 2019, Spiced Honey, is een warme amberkleurige tint die zorgt voor positiviteit en optimisme. Bekijk hier hoe je die kleur het beste kunt combineren. Ook roze is nog steeds een trendkleur. In dit artikel laten we zien hoe je roze op een stijlvolle manier kunt toepassen. Ook marmer zien we weer volop terug in het interieur. Je shopt hier de mooiste items met een marmer look

Geen reacties

Laat een reactie achter

×