wooninspiratie, woonaccessoires, wand, woonkamer, slaapkamer, styling, trend

STYLING | Wat te doen met een kale muur?

Ga je voor een poster, een letterbord of toch voor een wandkleed? Misschien heb je geen idee wat je met je lege wand aan moet en kun je wel wat inspiratie gebruiken. Styliste Aukje laat je graag een aantal trends op het gebied van wanddecoratie zien. 

Posters en muurplaten

Bron: HKLiving

Een veel gebruikte, maar zeer effectieve manier om een wand te vullen is door het ophangen van een poster, schilderij of muurplaat. Momenteel zijn er veel posters en platen te verkrijgen in de botanische trend, met bloemen en planten zoals deze in jungle print of deze van een bananenplant.

De botanische prints zijn rustgevend en brengen een natuurlijke sfeer met zich mee doordat ze vaak uitgevoerd zijn in groentinten. Je kunt er één ophangen als eyecatcher boven de bank, of er meerdere bij elkaar plaatsen als een collage (lees hier meer over het maken van een muurcollage). 

Teksten en letters

Bron: Design letters

Quotes en teksten zijn al niet meer weg te denken uit het interieur. In het begin zag je teksten vooral op posters en textiel gedrukt, maar tegenwoordig zijn er steeds meer manieren waarop je jouw favoriete quotes en letters kunt laten zien. Bijvoorbeeld in een lichtbak of op een letterbord, waar je zelf je een tekst of inspirerende quote kunt neerzetten. 

Bron: A little lovely compagny

 

De nieuwste trend zijn de neon lichtsnoeren. Gevormd in een mooi woord, zoals ‘Love’ of een enkele letter. Een leuke, maar vooral sfeervolle manier om je lege wand te vullen!  

Muurornamenten 

Bron: Umbra

Een fiets, een setje origami vogels, miniatuurautootjes, borden.. Eigenlijk kun je alles wat niet al te zwaar en te groot is als decoratie ophangen aan de muur.  Zolang je er zelf maar blij van wordt. Ga voor één groot object of plaats meerdere kleine objecten op een speelse manier bij elkaar, zodat het samen één geheel wordt. Wees creatief en maak je eigen pronkstuk op de muur.

Bron: Bloomingville

Mocht je niet zo creatief zijn, dan zijn er genoeg leuke ornamenten voor aan de wand te verkijgen, zoals muurhangers met airplantjes of een geknoopt wandkleed. Deze hippe kleden zijn naast een lust voor het oog ook nog eens goed voor de akoestiek in je woning.

Wandplanken en memoborden

Bron: Block

Je kunt een lege wand ook op een functionele manier vullen. Bijvoorbeeld door het ophangen van wandplanken, een memobord of een prikbord. Zo kun je al je mooie spulletjes samen etaleren! Handig, en het staat ook nog eens gezellig. 

Bron: Design letters

Zorg er wel voor dat spulletjes goed bij elkaar passen.  Ga bijvoorbeeld voor een bepaalde kleurenreeks, productsoort of  een thema. Zo zorg je ervoor dat je wand niet rommelig oogt.

Aukje legt ook uit hoe je het beste een wandcollage kunt maken, of hoe je de juiste wit tint voor op de muur kiest. Verder vind je hier de mooiste behang dessins voor de kinderkamer, en ook hebben we de mooiste dekbedovertrekken van dit moment op een rij gezet. 

Tekst: Aukje Rijpma
Aukje is styliste en heeft haar eigen styling- en interieurbedrijf STEDSK.