Wanddecoratie van hout; zo style je het - Wonen&Co

STYLING | Een wand bekleden met hout

2 januari 2020 2 min leestijd 1 Reactie

Uitgekeken op het behang of last van slechte akoestiek in je huis? Ga dan voor het bekleden van een wand met hout. Aukje Rijpma van Stedsk laat je graag een aantal mooie voorbeelden zien op het gebied van houten wanddecoratie.

Houten panelen

Eén van de makkelijkste manieren om een muur te bekleden met hout is het gebruik van kant en klare ‘panelen’, te koop bij een bouwmarkt. Bekleed hiermee bijvoorbeeld de open haard of de achterwand van je slaapkamer. Er zijn veel mogelijkheden. Denk aan teak, eiken, kersen, licht of donker hout, chic of stoer, horizontale stroken of vierkante blokjes. Met een houten wand heb je een echte eyecatcher in huis. 

De voordelen van hout

  • Hout verbetert de akoestiek en het isoleert
  • De variatie in houtsoorten is groot, daardoor is het toepasbaar in vrijwel alle woonstijlen.
  • Door horizontale of verticale stroken te gebruiken kun je een wand breder of hoger laten lijken
  • Ook niet onbelangrijk; hout is een duurzame keuze

Eigen ontwerp

Je hoeft natuurlijk geen kant en klare panelen te gebruiken. Wees creatief! Ik laat nog een aantal voorbeelden zien van mooi gebruik van houten wandbekleding.

Alternatieven

Wil je wel de voordelen van hout, maar zonder dat het zichtbaar aanwezig is in je interieur? Kies dan voor een wandpaneel, bijvoorbeeld van Kek Amsterdam of Storytiles. Zij drukken de mooiste afbeeldingen op hout.

Of kies voor behang met een houtdessin. Dit is ideaal voor wanneer je juist wél de houtlook wil, maar geen echt hout op de muur wilt bevestigen. 

TEKST AUKJE RIJPMA
Aukje is styliste en heeft haar eigen styling- en interieurbedrijf STEDSK.

Liever behang op de muur? Aukje heeft 10 tips op een rij gezet voor het behangen van een wand. Of ga voor gewaagd en kies voor donkerblauw in huis. Laat je inspireren en lees onze tips over het combineren van blauw in huis. 

1 Comment

  • Nicky engelsing 29 december 2019 at 09:13

    Hoe maak ik dit precies? Moet ik achter de houten latten nog een zelfde type houten paneel plaatsen om de latjes op te bevestigen?

  • Laat een reactie achter

    ×