STYLING | Welke wand geef je een accentkleur? - Wonen&Co
verven, muur schilderen, wonen&co

STYLING | Welke wand geef je een accentkleur?

4 juni 2020 2 min leestijd Geen reacties

Het schilderen van een wand  is een snelle manier om meer kleur aan je interieur toe te voegen.  Maar hoe beslis je welke wand je een accent gaat geven? Interieurontwerper Aukje Rijpma van Stedsk geeft je graag een aantal tips en adviezen.

Kleur geeft vorm

Bij het kiezen van een geschikte wand is het belangrijk om te weten wat kleur met de ruimte doet, namelijk twee dingen; het geeft vorm en het verandert de dynamiek van de ruimte. Door hier slim mee om te gaan kun je de ruimte naar jouw wens beïnvloeden.

Door een muur te verven wijkt het af van de rest en gaat daardoor opvallen. Geef kleur aan mooie onderdelen van je huis die eruit mogen springen.  Kies voor een muur het liefst een zonder onderbrekingen zoals stopcontacten, deuren en ramen.

Ga je wel voor een wand met een deur of raam erin, houd dan in gedachten dat dat juist geaccentueerd wordt. In het geval van een deur kun je er voor kiezen om die mee te schilderen in dezelfde kleur voor een mooi rustig beeld.  

Plafond schilderen

Het plafond schilderen zorgt voor een knus gevoel. Dit is bijvoorbeeld heel geschikt voor in de slaapkamer. Het effect is dat het plafond lager lijkt. Door nog een stukje van de wanden mee te nemen versterk je dit effect nog eens extra. Een accentmuur hoeft dus niet perse een staande wand te zijn.

Lambrisering op de muur

Een lambrisering wordt tegenwoordig veel toegepast in interieurs. Hierbij schilder je maar een deel van de wand. Vaak wordt dit gekozen om op een lange muur toch (een donkere) kleur toe te kunnen passen zonder dat het te veel wordt.

De hogere variant van de lambrisering is een goede keuze wanneer je de ruimte hoger wilt laten lijken.

De achterwand schilderen

Door de achterwand te schilderen voelt de ruimte knusser aan. Zo lijkt het alsof de muur meer naar voren komt en dat zorgt ervoor dat de ruimte optisch kleiner wordt. Hoe donkerder de kleur, des te sterker het effect.

Aukje’s favoriete kleuren voor op de wand

Bron uitgelichte foto: histor

TEKST AUKJE RIJPMA
Aukje is styliste en heeft haar eigen styling- en interieurbedrijf STEDSK.

Zin om aan de slag te gaan maar weet je nog niet welke kleur je moet kiezen? Laat je inspireren door de mooiste interieurs met donkerblauw in de hoofdrol. Ook met behang kun je een muur prachtig accentueren. Wij hebben 10 handige tips op een rij gezet zodat jij straks moeiteloos kunt behangen. 

Geen reacties

Laat een reactie achter

×