INSPIRATIE | 3x moodboard: van badkamer naar ultieme relaxruimte - Wonen&Co

INSPIRATIE | 3x moodboard: van badkamer naar ultieme relaxruimte

7 maart 2020 4 min leestijd Geen reacties

Wie droomt er niet van een spa in eigen huis? Die relaxte sfeer van een wellness naar je eigen badkamer halen is makkelijker dan je denkt. Redacteur Rixt geeft je graag badkamer inspiratie en laat met drie moodboards verschillende sferen zien, en geeft tips over hoe je ze kunt toepassen.

Mediterraanse sferen

Je in mediterraanse sferen bevinden is geen straf als je het mij vraagt. Zeg je mediterraans, dan denk je al snel aan vakantie en ontspanning. Dat gevoel wil toch iedereen in de badkamer? Het is daarom een fijne basis voor in de badkamer.

Een mediterraanse badkamer kenmerkt zich door stucwerk op de wanden, in plaats van tegels. Met die basis zet je de toon. De kleur van het stucwerk kun je rustig wit laten, maar het mag natuurlijk ook grijs of zalmroze zijn. Daarnaast is het typerend voor deze stijl om de basic wanden te combineren met gekleurde Marokkaanse tegels of mozaïek tegeltjes. De tegels vormen dan de eyecatcher van de badkamer.

Stijl het geheel af met accessoires met gouden details (bijvoorbeeld de kraan), een ronde kom als wastafel en gevlochten lampen of manden. Voeg daarnaast groen toe in de vorm van cactussen of olijfbomen. Bij de mediterraanse sfeer passen zachte kleuren als beige, gebroken wit, het nu trendy terracotta, roze en lichte grijstinten.

To the sea

Het thema To the sea kenmerkt zich door de tinten van de zee, de zon en het strand. De kleur van de zee is prachtig en daarmee een mooi uitgangspunt. Dat zee-blauwgroen is ook nog eens een trendkleur en staat daarnaast voor ontspanning en stabiliteit. Wanneer je deze kleur als eyecatcher gebruikt in de badkamer, kun je de vloer en de accessoires rustig houden. Het zon-zee-strand-gevoel krijg je verder door materialen als bamboe en red cederhout toe te voegen.

De styling van de badkamer maak je af door mooie pluimen pampasgras in een vaas neer te zetten en een bamboe bijzettafeltje bij het bad aan te schuiven. Kies voor messing of gouden kranen in plaats van zilver. Zilver heeft een koele ondertoon, waardoor dit minder goed past bij de warmte die je bij deze sfeer hoort te voelen.

Puur natuur

Puur natuur typeert zich door de rustige en pure kleurtonen. De basis is licht en dat straalt al een bepaalde rust uit. Gebruik voor deze sfeer in de badkamer alleen licht gekleurde tegeltjes, natuursteen, houten accessoires en beton. Kies voor mooie ruwe houtsoorten als eiken of hardhout.

In deze setting zien we geen zilveren, glanzende kranen, maar juist mat chroom, sober donkergrijs of verouderd messing (de kleur hiervan is een beetje bruin). Net als bij de mediterraanse sfeer kun je bij deze stijl kiezen voor gestuukte wanden en betonlook. Je zou denken dat dit wat kil aandoet, maar door het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren breng je weer warmte en ‘zachtheid’ aan in het geheel.

Een pure, serene badkamer creëer je door de natuur als leidraad aan te houden.

Bron: A pince of style

Tips voor extra sfeer

  • Ligt de basis van de badkamer al vast? Creëer dan mooie hoekjes om een bepaalde sfeer neer te zetten. Hang bijvoorbeeld een houten kapstok op met mooie spullen. Denk aan een spiegeltje, een mooie witte badjas en een gevlochten mandje. Of schuif een bamboe of houten bankje bij de douche of het bad en decoreer dit met mooie flesjes shampoo, blokjes zeep, borsteltjes en/of kaarsjes.
  • Is jouw badkamer nog in aanbouw? Als het budget het toelaat, kies dan voor vloerverwarming. Warme voeten zorgen meteen voor een behaaglijk gevoel en dat werkt heel ontspannend.
  • Geur is heel bepalend voor de sfeer. Maak daarom gebruik van geurstokjes of -zakjes zodat het – net als in een spa – altijd lekker ruikt.
  • Een avondje in bad doorbrengen? Dim het licht, steek kaarsjes aan, zet een fijn relaxmuziekje op en je waant je al snel in een spa.
  • In een relaxruimte wil je geen troep tegenkomen, dat kan nogal een moodkiller zijn. Zorg ervoor dat de was uit het zicht is. Gebruik hiervoor mooie wasmanden die bij inrichting van de badkamer passen.
    Ook belangrijk: creëer rust op de wastafel. Kun je de potjes en flesjes niet in een kastje wegstoppen? Groepeer ze dan in een mandje.
  • Staat de wasmachine en/of droger in de badkamer? Bouw hier een praktische kast omheen. Doe dit met een mooi materiaal dat aansluit bij de rest van de badkamer. Wasmiddel en andere accessoires kun je daar dan ook in opbergen, mooi uit het zicht.

Shoppen voor de inrichting van de badkamer? Dit zijn onze favorieten:

Bron uitgelichte foto: pinterest

PRODUCTIE RIXT HELLEMA

Zoek je nog een praktische opberger voor in de badkamer? Met een plank en glazen potten maak je heel simpel deze wandorganizer. En in dit artikel laten we 5 manieren zien om hout toe te passen in de badkamer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×