STYLING | Terrazzo in je interieur - Wonen&Co
wooninspiratie, woonaccessoires, meubels, styling, trend, kleur, wand, wanddecoratie, vloer, keuken

STYLING | Terrazzo in je interieur

23 november 2017 2 min leestijd Geen reacties

Heb jij het al gespot? Het vrolijk gespikkelde terrazzo maakte begin dit jaar een herintrede in de interieurwereld. Het is voornamelijk bekend van de aanrechtbladen en oude vloeren,  maar deze nieuwe trend gaan we in veel meer dingen terug zien. Styliste Aukje Rijpma vertelt je er graag meer over.

Wat is terrazzo?

Terrazzo, ofwel granito, is gespikkeld steen gemaakt uit restmateriaal van marmer, graniet of glassnippers, gegoten in (gekleurd) beton. Het is verkrijgbaar in eindeloos veel kleuren en variaties. Vroeger werd terrazzo gebruikt als goed alternatief voor marmer omdat het veel goedkoper is.  Je kunt het daarom nog tegenkomen in oude gebouwen, zoals stations of schoolgebouwen. In woonhuizen werd het vooral in de hal en de keuken toegepast als vloer of als aanrechtblad.  

Terrazzo werd in de vijftiende eeuw ontdekt door marmerbewerkers in Venetië. Zij gebruikten als eersten het restmateriaal van marmer voor het aanleggen van terrassen rondom hun woningen. Vandaar dat het materiaal de Italiaanse naam ‘terrazzo’ heeft gekregen.

Terrazzo in je interieur

De designers van nu zijn dol op deze nieuwe trend.  En dat is niet zo verwonderlijk aangezien terrazzo een erg duurzaam product is. Ze gebruiken het tegenwoordig voor trappen, wanden, tafelbladen, woonaccessoires, maar we zien het ook terug in behang en textiel.

Het gespikkelde dessin van terrazzo biedt veel mogelijkheden wat betreft kleur en motief, en dat maakt het voor designers erg interessant om mee te werken.  Daarnaast zijn de eigenschappen van het materiaal gunstig; het is naadloos, stoot- en krasvast, in veel gewenste vormen te gieten en daardoor makkelijker te verwerken dan bijvoorbeeld marmer.

Terrazzo shoppen

Ferm living heeft voor een aantal producten uit hun collectie het dessin van terrazzo gebruikt. Dit resulteert in leuke blikjes, borden, bekertjes én behang. Geen echt terrazzo, maar een heerlijk vrolijke collectie!

Ook het merk Serax heeft een leuke collectie samengesteld, maar dan echt met het materiaal terrazzo. Producten als bijzettafeltjes, (snij)planken en bloempotten.

TEKST AUKJE RIJPMA
Aukje is styliste en heeft haar eigen styling- en interieurbedrijf STEDSK. 

Geen reacties

Laat een reactie achter

×