STYLING | Rotan, riet en bamboe, we wanen ons in Ibiza sferen - Wonen&Co
riet, rotan, bamboe, ibiza gevoel, rotan in huis, trend, botanisch, planten, botanisch, vintage, kamerplanten, trend, rotan, bamboe, riet, retro

STYLING | Rotan, riet en bamboe, we wanen ons in Ibiza sferen

7 september 2017 3 min leestijd Geen reacties

Oh oh.. Wat houden we van dit sfeertje. Rotan, riet en bamboe zijn zo warm, zo gezellig, passen zo in elke stijl en helemaal bij het ultieme Ibiza vakantiegevoel. Zie je jezelf al op een bankje met gekleurde, geweven plaids en kussens ploffen? Doe er een dromenvanger bij, een plant en natuurlijk de rotan details…  Precies! Wij wanen ons al echt in Ibiza sferen. 

Je hoeft geen dure vakantie naar een eiland te boeken. We laten hier een aantal inspirerende beelden zien, zodat we ook na de vakantie nog een beetje herinnerd worden aan die fijne, vrije dagen door de details thuis aan te brengen. 

Nu vind niet iedereen het leuk om deze sfeer in huis te halen, maar ook als het jouw stijl niet is, zijn de details wel erg leuk om te mengen met je eigen spullen. We hebben het over pasteltinten, geweven of macramé wandkleden, planten, riet en natuurlijk rotan. 

riet, rotan, bamboe, ibiza gevoel, rotan in huis, trend, botanisch, planten, botanisch, vintage, kamerplanten, trend, rotan, bamboe, riet, retro
Bron: My Attic

Pretty pastels..

Een rotan kastje zoals deze, gecombineerd met de prachtige zachte pastel tinten. Is het geen pracht om te zien?
Rotan combineer je met planten, een ongeschreven regel. Het frist elkaar op en de materialen in combinatie met planten creëren een pure uitstraling. Ook zie je de botanische stijl nu erg veel, waarbij rotan een grote rol speelt.

Subtiele tinten

Ah.. Even wegdromen bij een fijne binnenkomer zoals deze. De groene, gezonde kleur van de cactussen spreken in deze setting en het contrast met de aardetinten maken het helemaal af. Het mooie hieraan is dat de aardetint de ‘hoofdrol’ speelt in dit plaatje. De tint komt terug in de leren haakjes, in het rotan en in de potten. De zachte hout en riet tint versterkt dit door subtiel aanwezig te zijn. 

Hoe zat het ook alweer, wat is bamboe en wat is rotan?

Bamboe en rotan lijken op elkaar en worden dan ook weleens met elkaar verward. Maar met de volgende zin zul je denken, ‘Oh ja, zo was het..’. Rotan is volledig massief en dus zwaarder, bamboe is hol en daardoor een stuk lichter. Hierboven zien we een bamboe plant in een rieten, of zelfs pitrieten, mand. Deze details in combinatie met pasteltinten geven een zomerse uitstraling.

Back to basic

Mocht je niet van pasteltinten houden maar juist meer van back to basic natureltinten, dan bestaan ook daarvoor enkele tips voor een Ibiza gevoel. Nou ja, een ‘zwart-wit Ibiza gevoel’. Zoals de uitstraling in de foto hierboven laat zien, zijn rotan, geverfd rotan en een zwart wit geweven kussen een prachtige combinatie. En ook hier zien we het groene, botanische in de cactus weer terug.  

Een tweede leven

Een grappig gezicht, zo’n nieuwe, oude stijl. We zien de rotan accessoires en meubelen natuurlijk al een tijdje terug in het interieur, maar tien jaar terug waren rotan en bamboe echt een no-go. Ik weet nog goed dat mijn zus een nachtkastje had van bamboe, ik vond het afschuwelijk! En nu zou het waarschijnlijk een prachtig nachtkastje zijn.. Dat is het fijne van vintage, oude spullen krijgen een tweede kans. 

Puur natuur

Hoe naturel en puur is zo’n toevoeging van riet in de badkamer. Naast de koele grijze en witte tinten, maken de houten en rieten materialen deze badkamer gezellig. Die cleane uitstraling van deze ruimte, geeft een wellness gevoel. En dat mag ook in de badkamer. De ruimte staat voor het verzorgen van je lichaam en daarom mag de ruimte er zelf ook verzorgd uit zien. Voeg dus vooral die natuurlijke, pure details van riet en hout toe.

Ben je op zoek naar meer stylingtips? Hier vind je ideeën over onder andere vloerkleden en passende wanddecoratie, maar ook tips voor de kinderkamer en jouw perfecte tuinhuisje.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×