STYLING | Vrolijk Pasen in zwart en wit - Wonen&Co
styling, paastafel dekken, Pasen, zwart en wit, wonen&co

STYLING | Vrolijk Pasen in zwart en wit

25 maart 2021 3 min leestijd Geen reacties

Waarom zou Pasen alleen vrolijk zijn in knalgeel of zoete pastelkleuren? Studio P&D krijgt juist lentekriebels van zwart en wit en dekt voor de paasbrunch de tafel volgens dit thema.

Het is niet moeilijk om kopje onder te gaan in de veelheid aan leuke accessoires. Dat geldt ook voor Pasen. De paashazen, eieren en kuikens dienen zich aan in een veelheid aan kleuren en stijlen. ,,Daarom is het belangrijk dat je vooraf een thema kiest, anders vergrijp je je aan al die leuke dingen’’, adviseert Paulette van Studio P&D. ,,En houd je aan dat thema, anders wordt het snel chaotisch op tafel.’’

Paulette en haar collega Dominiek kiezen voor zwart en wit. ,,Dat zie je op het moment veel om je heen. We hebben hier onze inspiratie uit gehaald. Zwart en wit alléén is zo statisch, dus wij frissen het op met groen. Wit is handig: bijna iedereen heeft wel witte borden of een wit tafellaken. Je hoeft niet per se iets nieuws aan te schaffen. Verder zetten we veel glas op de paastafel. Waarom? Glas past altijd overal bij.’’

Volgens Dominiek zet een gekozen thema zich snel vast in je hoofd. ,,Het gekke is dat als je er eenmaal voor hebt gekozen, je ook zo gaat denken.’’ Het resultaat zien we op de paastafel. Zo staan er zwarte en witte eieren van chocolade op tafel, dragen zwarte kandelaars witte kaarsen, bloeien de bloemen wit en is in een zwart-witte vaas forsythia gestoken.

styling, paastafel dekken, Pasen, zwart en wit, wonen&co

Ook hebben witte eieren grappige zwarte, met de hand aangebrachte, decoraties gekregen. En om het plaatje compleet te maken, nemen in zwart en wit geklede fotomodellen plaats aan de sfeervol gedekte paastafel: Yord (22), Lisa (16) en Jet (1) genieten van de paasbrunch vol lekkers.

Onder een glazen stolp met paashaasoren liggen witte hardgekookte eieren, maar Paulette en Dominiek hebben ook croissants, cheesecake en pannenkoekjes met blauwe bessen in huis gehaald. En ook een lekker gezond brood, sinaasappelsap, muesli’s en poffertjes. En als neusje van de zalm ligt naast elk van de zes couverts een groot ganzenei vermomd als paashaas mooi te zijn. Als dit geen Vrolijk Pasen is!

Paaseieren om zelf te maken

Doe eens iets anders met je paaseieren dan ze beschilderen of beplakken met kleurrijke plaatjes. P&D heeft op witte eieren allerlei leuke zwarte decoraties getekend. Leef je ook uit! Maar doe het wel met een wasachtig potlood, want een marker gaat dwars door de schaal van een ei heen.

Paashaas

styling, paastafel dekken, Pasen, zwart en wit, wonen&co

Maak een paashaas van een (groot) ei en een servet! Vouw het servet dubbel tot een driehoek, rol hem op en drapeer hem om het ei. Bind het servet aan de bovenkant van het ei vast met een lint. Laat de ‘oren’ los hangen.

Tips van P&D

  • Met wit als basis kun je alle kanten op. Behalve met zwart combineert het ook prima met bijvoorbeeld een fel kleurtje.
  • Zet witte violen eens in een glazen accubakje: zo zie je mooi de wortels en de zwarte textuur van de aarde.
  • Kies witte eierdoosjes die je gebruikt als eierdoppen.
  • Gebruik op het onderbord eens krantenpapier of tekst uit een magazine: die zwarte letters passen prima in het thema van deze paastafel.

TEKST SHYRA HUETING
FOTO’ S JILMER POSTMA

Ook styliste Els ging voor ons aan de slag. Bekijk hier haar romantisch gedekte paastafel. Zoek je nog mooi servies of accessoires voor op de paastafel? Wij hebben de mooiste items in pasteltinten en trendkleuren als roze, terra en goud voor je uitgezocht.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×