STYLING | Creëer een romantisch lentefeestje op tafel - Wonen&Co
styling, paastafel dekken, Pasen, romantisch, wonen&co

STYLING | Creëer een romantisch lentefeestje op tafel

4 april 2019 3 min leestijd Geen reacties

Brunchen met vrienden en familie. Eieren zoeken in de voorjaarstuin. Lekker informeel genieten van de paasgerechten die iedereen meeneemt.Voor styliste Els Selles is Pasen een lentefeestje.

Els is een natuurmens. In de interieurs die ze creëert zie je dat vaak terug. Ook de romantische paastafel die ze voor Wonen&Co heeft gedekt, zit vol symboliek die verwijst naar de ontluikende natuur. ,,Pasen staat voor mij voor een nieuw begin, voor voorjaar, voor een frisse start.’’

Op haar paastafel ligt een nonchalante lap zachtgroen linnen als tafelkleed. Een prima kleur voor het pastelkleurige servies in groen en oudroze, waarop ze met Pasen onder meer gezonde salades, aardbeien en frambozen serveert. Bij een paasbrunch horen voor haar ook eieren, maar haar gasten moeten dan wel eerst de tuin in om de eieren die ze er traditiegetrouw heeft verstopt, te zoeken. ,,Dat hoort er echt bij.’’

Op de ladenkast achter de tafel staat een andere paasklassieker van Els: een mooie vaas die is gevuld met sierlijke bloesemtakken. Deze keer zijn het de takken van een perenboom die de lente in haar huis mogen brengen. Onder de bloesemtakken staat een kerkuiltje toe te kijken hoe Els de paastafel dekt. Hij is een vaste gast, in elk seizoen. Els vond hem dood langs de kant van de weg en heeft hem op laten zetten zodat ze tenminste nog van hem kan genieten.

De paastafel staat tegen een decor van een grijsgroene ladenkast en een grijsblauwe muur. Het zachte groen van de tafel vormt hiermee een mooie ton-sur-ton-combinatie. En dat is niet voor niets. ,,Veel mensen hebben anno 2019 donkere muren. Dat is ’s winters wel gezellig, maar in de lente en de zomer wil je het toch wat lichter in huis hebben. Dat kan gemakkelijk door alles wat luchtiger aan te kleden. Hou het wel ton-sur-ton, laat de kleuren op elkaar aansluiten. De lichte kleuren zwakken de donkere wat af. Zo kun je spelen met de seizoenen, zonder dat je alles totaal hoeft te veranderen’’, legt Els uit.

Hoewel ze vindt dat je moet oppassen met contrasterende kleuren, heeft ze toch haar witte tuinstoelen naar binnen gehaald en om de tafel gezet. Die dragen bij aan het voorjaarsgevoel waarnaar ze zo verlangt. En om alvast een beetje vakantiegevoel in huis te halen en een eclectische woonsfeer op te roepen, heeft ze een paar Marokkaanse schalen op tafel gebruikt.

Els heeft zin in Pasen. ,,Doe vooral niet ingewikkeld. Laat je gasten allemaal iets meenemen voor de brunch en heb het gezellig met elkaar.’’

Tips van Els

  • De grijsblauwe muurverf heet Expression Blue, uit de Histor One Collection.
  • Een lenteslinger ontwerp je makkelijk zelf: knip met een ponsapparaatje rondjes uit mooi papier en stik ze met de naaimachine aan elkaar. Maak tussen twee rondjes een paar ‘lege’ steken, zodat je een touwtje krijgt. Er zijn ook figuurponsen te koop.
  • Leuk is om een zelfgemaakte paasslinger als cadeautje te versturen.
  • Heb je weinig ruimte? Kies voor buitenstoelen die ook binnen kunnen worden gebruikt als je bezoek krijgt.

TEKST SHYRA HUETING
FOTO’S JILMER POSTMA

Ook Studio P&D heeft voor de paasbrunch een stijlvolle tafelsetting bedacht. Dek net als Paulette en Dominiek je paastafel in zwart en wit. Zoek je nog leuke accessoires of servies voor op de paastafel? Wij hebben de mooiste items uitgezocht in pasteltinten en trendkleuren als roze, terra en goud. Ook leuk voor op de paastafel: paasvaasjes van eieren en ijzerdraad. Bekijk hier het stappenplan.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×