STYLING| Oud en nieuw mixen in de babykamer - Wonen&Co

STYLING| Oud en nieuw mixen in de babykamer

13 juni 2019 2 min leestijd Geen reacties

Baby op komst? Dan kun je vast niet wachten om los te gaan met het inrichten van de babykamer! Hoe leuk is het om het oude wiegje waarin je vroeger zelf lag, of andere oude erfstukken zoals een antieke commode, te gebruiken? Combineer het met nieuwe, hippe meubeltjes en je hebt een uniek, persoonlijk plaatje.

Een retro ladekastje om spullen in op te bergen in combinatie met een stoer, zwart spijlen ledikant, maakt dat deze babykamer voor zowel een jongetje als een meisje kan. Lekker neutraal, maar wel met karakter.

Ach, is het geen pracht? Een rieten bedje is uniek en echt iets van vroeger. Maar ook anno 2019 zie je weer veel riet en vlechtwerk als trend. Haal hem dus gerust van zolder, dat bedje. Door de neutrale tint kun je hem heel goed combineren met verschillende materialen en kleuren. Voeg een donkere kleur toe, bijvoorbeeld door een robuuste kast in nachtblauw te schilderen. Zo wordt de stijl van het babykamertje wat stoerder, en niet zo zoet.

Is er nog een oude familiewieg, maar is die inmiddels gedateerd of is het hemeltje vergeeld en versleten? Als je zelf een beetje handig bent, naai je zo een nieuwe sluier voor over de wieg. En anders kun je vast je moeder of schoonmoeder wel even lief aankijken. Zoek een mooie kleur stof uit. Voor een harmonieus geheel kun je diezelfde stof ook gebruiken voor bijvoorbeeld kussentjes, een hoes voor het aankleedkussen of lakentjes. Hemeltjes zijn overigens ook gewoon te koop bij veel babyzaken.

Een boho slaapkamertje voor de kleine, dat past helemaal bij de trends van nu. Ga voor veel rotan en voor lichte, natuurlijke materialen als riet, sisal, linnen, wol en hout.

Heb je meerdere vintage meubeltjes, en ben je bang dat het een beetje te veel wordt waardoor het oubollig gaat ogen? Met een vloer in een lichte kleur en door de wanden rustig te houden in neutrale tinten, kun je prima verschillende oude spullen met elkaar in een kamer mixen.

Bij een mix van oud en nieuw hoef je niet alleen aan oude meubels en accessoires te denken. Vintage spullen krijgen ook een update wanneer je de wanden bekleed met een behangetje van nu. Met een zwart-wit printje zit je altijd goed, of er nu een jongetje of meisje komt. Maak het kamertje af met lakentjes in hippe printjes. Het zijn de details waarmee je het kamertje persoonlijk maakt.

Uitgelicht beeld: Istome

Ook leuk: maak zelf een trendy regenboogje voor op de babykamer. Super simpel om te maken! Bekijk hier het stappenplan. En bekijk hier nog veel meer kinderkamer inspiratie en stylingtips.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×