STYLING | Metamorfose: kaal en hol wordt warm en sfeervol - Wonen&Co
metamorfose woonkamer, metamorfose eetkamer, make-over, styling, wooninspiratie, interieurinspiratie

STYLING | Metamorfose: kaal en hol wordt warm en sfeervol

22 oktober 2020 4 min leestijd Geen reacties

Ken je dat? Zulke mooie spullen, zo’n mooie basis, en toch blijft het kaal en klinkt het hol in huis. Wonen&Co’s stylist Evelyne Bok lost het op met een prachtige metamorfose.

Ze hebben een geweldig huis in Workum, met veel ruimte voor henzelf en de twee jongens, Noud (4 ) en Tijn (2). Berber en Gerard Sikma hebben er al veel aan gedaan om de woning te voorzien van een prachtig interieur. Na een grote verbouwing een paar jaar geleden was er een stevige basis: een mooie vloer, trendy meubels, een droomkeuken, en op de muren een rustig kleurenpalet met grijsblauwe tinten. En toch is het niet áf.

,,We zijn superblij met ons huis, maar we krijgen er maar geen sfeer in. Het is te kaal en het klinkt erg hol’’, geeft Berber aan. Vooral de eetkamer heeft dat probleem. Lekker rustig tafelen is er niet bij, met al dat gegalm. Stylist Evelyne Bok ziet meteen mogelijkheden. De belangrijkste optie: een kastenwand. Daar kun je niet alleen veel spullen in kwijt, het zorgt ook voor aankleding van de muur, met planken waar mooie accessoires op kunnen staan, en daarmee creëer je een rustiger beeld.

,,De kastenwand uit de keuken trekken we door naar de eetkamer. Zo maak je er een eenheid van’’, adviseert ze. Exact hetzelfde wordt de kastenwand niet, de eikenhouten kasten van de keuken zijn behoorlijk prijzig. ,,Bovendien wordt het dan heel veel hout. Door te kiezen voor witte kasten houden we het wat betaalbaarder, en lichter. Mooi is wel om de planken juist wel weer in blank hout te doen.’’

De tweede grote verandering zit ’m in het kleurenpalet. De blauwgrijze tinten waar Berber en Gerard voor hadden gekozen, zijn te koel in combinatie met de grijze vloer. Evelyne adviseert om voor groen te gaan. ,,Een warme natuurtint, bosgroen.’’ De eettafel wordt vervangen door een robuust houten exemplaar in ovaal-vorm. Berber: ,,Daar zit je echt superlekker aan, vooral met een groep is het zó gezellig!’’

De eetkamer: voor

De eetkamer: na

De speelhoek: voor

De speelhoek: na

De zithoek

TEKST ANNIEK BOSWIJK
FOTO’S MARGRIET DE JAGER

Meer metamorfoses zien? In dit artikel lees je hoe we voor licht en verbinding van ruimtes zorgen in een jarentwintighuis in Winschoten. En in dit artikel lees je hoe we een schipperswoning in Groningen meer kleur en sfeer geven.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×