Kinderkamer inrichten? Lees hier de tips van Wonen&Co | STYLING
kinderkamer, kinderkamer inspiratie, kinderkamer inrichten, wonen&co

STYLING | Tips voor het inrichten van de kinderkamer

7 juni 2018 2 min leestijd Geen reacties

De kinderkamer is de perfecte ruimte om je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Er is plek voor leuke behangetjes, vrolijke kleuruitspattingen en een stoer kinderbed zoals een hoogslaper of een stapelbed. Interieurontwerpster Aukje Rijpma van Stedsk geeft je graag tips en inspiratie voor het inrichten van de kinderkamer. 

Kleur

De tijd dat een jongenskamer standaard blauw was en een meisjeskamer roze is allang niet meer van deze tijd. Met verf, kinderbehang, meubeltjes, een leuk dekbedovertrek  en wanddecoratie kun je de kamer zo eigen maken als je zelf wilt. Bijvoorbeeld een neutrale Scandinavische look met lichte tinten en hout, een vintage thema of een stoere kinderkamer vol felle kleurtjes. 

Met behang kun je sowieso alle kanten op. Met een vrolijk dessin kun je de kamer eenvoudig een hele andere look geven. Wil je echt een statement maken? Ga dan voor een illustratie uit een kinderboek. In dit artikel vind je de mooiste behangdessins met figuren uit bekende kinderboeken, zoals Pluk van de Petteflet en paard Langhors van de Majoor.  

Wanddecoratie 

Leuke spulletjes, zoals de favoriete knuffel van je kind, een mooie tekening of de leukste kleertjes hoeven niet altijd weggestopt te worden. Pronk ermee op een wandplank of hang het aan een (wand) rek of een gespannen lijn. Je kunt natuurlijk ook zelf leuke wanddecoratie maken voor de kinderkamer. Maak een regenboogje voor aan de wand, of maak zelf een wandkleed met een leuke quote of afbeelding.

Stoer kinderbed

Ouders weten als geen ander hoe belangrijk het is dat een kind lekker kan slapen in zijn eigen bed. En dat gaat natuurlijk veel beter in een bijzonder kinderbed, zoals een hoogslaper of een op maat gemaakt slaapmeubel van steigerhout of underlayment.

Een hoogslaper of een halfhoogslaper is een ideale manier om meer ruimte te creëren in een kleinere slaapkamer. Het geeft bijvoorbeeld ruimte voor een bureau of een speelhoekje. Wanneer een kamer gedeeld moet worden met een broertje of zusje is een stapelbed een ideale keuze.

PRODUCTIE AUKJE RIJPMA
Aukje is interieurontwerper en heeft haar eigen styling- en interieurbedrijf STEDSK.

Bron uitgelichte foto: loaf.com

Zin om aan de slag te gaan? Wil je bijvoorbeeld de kinderkamer behangen? Na het lezen van deze tips kun je behangen als een pro. Liever verven? In dit artikel legt styliste Aukje uit welke wand je het beste een kleur kunt geven.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×