STYLING | De Delfts blauwe kerst van Studio P&D - Wonen&Co
kerst styling, kersthuis, Delfts blauw, styling tips, kerstdecoratie

STYLING | De Delfts blauwe kerst van Studio P&D

21 december 2019 2 min leestijd Geen reacties

Meer dan ooit is de keuken het hart van het huis. Hoe leuk is het dan om die bij je kerstversiering te betrekken? Onze stylisten Paulette en Dominiek hebben zich uitgeleefd op het keukenthema. Alles heeft met eten en drinken te maken!

De kerstboom is versierd met Delfts blauwe kopjes, de krans met Delfts blauwe schoteltjes, prachtige kerstgebakjes staan stralend op een schaal met Delfts blauwe bordjes en sierlijke vorkjes. Een grote ranke kersttak in een transparante vaas doet Aziatisch aan. Een knipoog naar het kostbare Chinese porselein uit de 17de eeuw, waarop ons Delfts blauwe aardewerk is geïnspireerd.

Kerstdeco in de woonkeuken is dit jaar het thema waar Paulette Iliohan en Dominiek Keizer zich op hebben uitgeleefd. Omdat mensen tegenwoordig zulke prachtige keukens en kookeilanden hebben, maar de aandacht toch vaak naar de woonkamer gaat als het om kerstsfeer gaat.

De stylisten gaan helemaal voor Royal Delft en nemen daarmee een voorschotje op de hippe trend voor 2020, die zich de afgelopen tijd op de beurzen al een beetje liet zien. ,,We hebben veel invloeden van Delfts Blauw gespot, in Milaan maar ook in de previews van de internationale beurs in Keulen. Dat ga je volgend jaar veel zien’’, zegt Paulette.

Het servies is allemaal puur vintage, de haan is eigenlijk een waterkan. De blauw-witte vaas is van Royal Delft, net als het plateau met cake. De Proud Mary beeldjes, waarvan de hoofden en lijven onderling verwisselbaar zijn, passen ook perfect in het thema.

Porselein

In de woonkeuken die ze voor Wonen&Co in kerstsfeer brengen, is voornamelijk wit en blauw gebruikt. Het mooiste servies staat er uitgestald, er hangen witte kerststerren voor het raam, Delfts blauwe KLM-huisjes passen in het thema, trendy porseleinen Proud Mary beeldjes zijn van de partij en er staat zelfs een witte pan op het fornuis.

Zelfs in de kerstboom hangt Delfts blauw servies. Ervoor een nieuwe Chinese bijzettafel op het moderne Delft Blue Plate Karpet. Het ronde kleed lijkt op een schoteltje en is ontworpen door Marcel Wanders, voor Moooi.

De combinatie van oud en nieuw blauw-wit servies met ranke decoraties houden het fragiel, licht en luchtig. De papieren accessoires die ze gebruiken hebben dezelfde look and feel, dezelfde breekbare uitstraling, van het porselein. En overal fonkelen minuscule koperdraadlampjes.

,,Het is de tijd van lichtjes. Die maken het speciaal. Less is more? Niet met kerst. Dan mag het juist feestelijk en overdadig zijn. Het is de tijd van warmte en gezellig samenzijn.’’

TEKST SHYRA HUETING
FOTO’S JILMER POSTMA

Geen reacties

Laat een reactie achter

×