wooninspiratie, woonaccessoires, meubels, woonkamer, styling, huisdier, diy, kat

STYLING | 6x de mooiste plekjes voor je kat

Veel mensen hebben een kat in huis, of zelfs meerdere. Heel gezellig natuurlijk maar minder blij worden we van die kattenbak- en mand die niet mooi opgaan in het interieur.  Styliste Aukje heeft daarom een aantal stijlvolle manden voor je uitgezocht én legt uit hoe je de ultieme hangplek voor een kat kunt maken. 

Heerlijk luieren in een mand

Katten zijn gewoontedieren en hebben graag hun eigen vaste plek. Het liefst liggen ze wat hoger, zodat ze de omgeving goed in de gaten kunnen houden. Helaas gebruiken ze niet altijd de plek die jij voor ze hebt uitgekozen. Maar ik heb een aantal kattenplekjes geselecteerd die ze hopelijk niet kunnen weerstaan. Én ze staan nog mooi in je huis ook!

Bron: MiaCara

Kattenmand Felix van het merk MiaCara is een ronde, houten mand met daarin een zacht foamkussen van imitatiebond. De warme kleur van het gelakte multiplex geeft deze mand een luxe uitstraling. Hij is heerlijk zacht en warm voor je geliefde vierpoter. Ook verkrijgbaar in een lichte variant.

Bron: Meyou

The Cube van MeYou is een plaatje. De mand bestaat uit een ronde, zachte bol van polyester en kan tegen een flinke krabbeurt. Het vierkante frame geeft de mand een stoere uitstraling. De bol en het frame zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Bron: design-sebastian-frank

Deze Swing hangmat van Design Sebastian Frank is perfect voor een luie dag.  Door het strakke en eenvoudige design past hij in elk modern interieur. Vilt is het perfecte materiaal voor een kat. Het is namelijk waterafstotend, zelfreinigend en het isoleert ook nog eens goed. Kattenhaar is makkelijk te verwijderen met een stofzuiger of een borstel, of eventueel met een vochtige doek. Ook verkrijgbaar in het antraciet.

Maak een klimmuur voor katten

Katten houden van klimmen, springen en krabben. Ook in huis. Wanneer je een beetje creatief bent – het liefst met twee rechterhanden – kun je een klimmuur maken om zo in deze behoeftes van je kat te voorzien. Dan blijven ze hopelijk met hun nageltjes uit de bank of de gordijnen. Gebruik bestaande producten zoals een boekenplank of een andere houder of maak helemaal je eigen design. Dit kun je bijvoorbeeld doen met kratjes. Leg daar een zacht kleed of kussen in voor een heerlijk relaxplek. Houd met het ontwerp en de dragers wel rekening met het gewicht van je kat!

Maak je eigen kattenbak

De kattenbak is voor katteneigenaars vaak een doorn in het oog. Gelukkig zijn er veel manieren om deze op een stylish verantwoorde manier te verbergen. Bijvoorbeeld door er een kastje omheen te bouwen of door een bestaande kast om te bouwen. Ook handig: gebruik de ruimte onder de trap als kattentoilet.

Zweeds design voor je huisdieren

Wanneer je liever niet zelf aan de slag gaat, heeft Ikea ook nog een low-budget oplossing. IKEA komt volgend jaar met een nieuwe collectie speciaal voor huisdieren. De serie heet LURVIG (wat ‘harig’ betekent) en wordt nu getest in Frankrijk, Japan, Canada en de Verenigde Staten. LURVIG bestaat uit 30 producten zoals kattenmanden, hondenkussens, drinkbakjes, krabpalen en alles is speciaal gemaakt zodat het past in bestaande Ikea-meubels. De prijzen zullen gaan variëren tussen de 99 cent en 50 euro. 

TEKST AUKJE RIJPMA
Aukje is styliste en heeft haar eigen styling- en interieurbedrijf STEDSK. 

Bekijk ook onze tips over het decoreren met planten of hoe je een warm en knus herfsthuis kunt creëren. En verder hebben we de mooiste woonaccessoires voor dit seizoen op een rij gezet.