STYLING | Hoe style je 'loze' hoekjes in huis? - Wonen&Co

STYLING | Hoe style je ‘loze’ hoekjes in huis?

20 juni 2019 3 min leestijd Geen reacties

Ken je dat? Je hebt de woonkamer en keuken mooi ingericht, je meubels en accessoires passen perfect bij elkaar. En toch is er nog steeds dat loze hoekje in huis waarover je niet tevreden bent. Je kunt maar niet bedenken wat dat plekje gezellig kan maken. Wij inspireren graag met een paar leuke oplossingen voor dat ene moeilijke hoekje in huis.

Het is maar net hoe groot de ruimte is die voor jou loos aanvoelt. Als dit bijvoorbeeld langs een lange wand is, tussen de woonkamer en de keuken in, dan is een grote boekenkast perfect als opvulling en tegelijkertijd een enorme sfeermaker. Behalve met boeken kun je deze kast opvullen met mooie vazen, ornamenten en andere accessoires. Een bureau ernaast maakt het functioneler, maar meteen ook gezelliger.

Het klinkt eenvoudig, maar een kast of wandmeubel kan dé eyecatcher zijn voor een kale hoek. Je kunt kiezen voor een opvallend meubel, maar een rustig en minimalistisch wandmeubel zoals in dit voorbeeld kan ook goed werken. Deze hoek oogt knus en gezellig doordat er geen overdaad aan accessoires is. De items die er wel staan passen goed bij elkaar, waardoor het totaalplaatje klopt.

Heb je kinderen, dan is dat loze hoekje dé plek om een gezellig knutsel- en speelplaatsje voor ze te maken. Dit kan natuurlijk op een stylish verantwoorde manier, kijk maar naar de vintage schoolbank op de foto. Met bijvoorbeeld een neutraal ladekastje ernaast, kun je spullen die je qua kleur niet mooi vindt matchen met je interieur snel opbergen na een dagje spelen.

Ook een mooie, ruime fauteuil kan zo’n kaal hoekje mooi opvullen. Zet er een stijlvol bijzettafeltje naast en een vloerlamp, zodat je lekker leeslicht hebt. De losse meubelen verbind je met elkaar door er bijvoorbeeld een vloerkleed onder te leggen. Je kunt deze hoek ook meer laten opvallen door de wand (of een lambrisering) achter de fauteuil een kleurtje te geven.

Een daybed is een prachtig meubelstuk, maar je zet zo’n meubel meestal niet midden in de woonkamer. Daar is het vaak een sta-in-de-weg. Juist die loze hoek in de kamer is erg geschikt voor een daybed. Deze ruimte is vaak al rustig, omdat er simpelweg niet veel staat en daarom is het een ideaal plekje om even een powernapje te doen. Maak deze hoek af met een paar grote schilderijen of lijsten met persoonlijke foto’s.

En waar zouden we zijn zonder onze geliefde planten? In een lege hoek kun je los gaan met een paar grote eyecatchers aan planten. De pot of mand waarin je de plant zet, speelt hierbij ook een grote rol. Kies voor iets lekker opvallends, dat afsteekt bij de wand. Ook leuk om er je verzameling stekjes en kleinere planten bij te zetten.

Onze favorieten

Ben je op zoek naar mooie accessoires voor dat ene loze hoekje? Wij verzamelden de mooiste ornamenten voor je in dit artikel. Een kamerscherm is ook perfect om een loze ruimte op te vullen, bekijk hier bohemian kamerschermen. Wil je meer inspiratie opdoen voor je woning? Bekijk ons stylingtips.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×