STYLING | Zo creëer je een warm en knus herfsthuis - Wonen&Co
wooninspiratie, woonaccessoires, styling, herfst, kleur, woonkamer

STYLING | Zo creëer je een warm en knus herfsthuis

24 september 2020 3 min leestijd Geen reacties

Het is weer herfst: de dagen worden korter, kouder, natter en dat betekent dat we weer meer tijd in onze woning doorbrengen. Tijd om extra warmte en geborgenheid in het interieur te creëren. Maar hoe doe je dat? Styliste Aukje geeft tips.

Ga voor warme tinten

Een muur schilderen in een warme, diepe tint is een makkelijke manier om meer geborgenheid en warmte te creëren. Donkere kleuren komen gevoelsmatig meer op je af en dat zorgt voor een knus gevoel. Denk aan donkerblauw, vergrijsd paars of roestig roze. Vind je kleuren als deze te gewaagd? Of kun je geen keuze maken? Hang dan eerst een paar dagen de kleurstaal op de muur om eraan te wennen. Houd er wel rekening mee dat de kleur bij de rest van je interieur past of pas je accessoires aan op de nieuwe kleur.

Haal warme stoffen in huis

Herfst betekent ook tijd voor een mini make-over van je interieur. Door aaibare materialen toe te voegen ontstaat er een warme uitstraling. Dunne kelims of katoenen kleden kunnen naar zolder en vervangen worden door een hoogpolige berber of ander zacht aanvoelend vloerkleed. Op de bank voeg je schapenvachtjes of plaids toe voor dat knusse wintergevoel. Ook de kussens kun je vervangen voor warmere tinten en/of zachtere materialen zoals wol en vilt.

Haal de herfst naar binnen

Een wandeling in de natuur wordt nog leuker wanneer je op zoek gaat naar items voor in huis. Zoek bijvoorbeeld mooie herfstbladeren bij elkaar, laat ze drogen en stop ze in een lijst. Leuk voor op dat wandrek, of als muurdecoratie. Een lange herfsttak met rode besjes staat prachtig in een grote (bol)vaas. Of vul kleine vaasjes met takken met gekleurde bladeren.

Extra tips

  • Kaarsen aansteken is dé manier om sfeer in huis te maken. Ze geven niet alleen licht, maar dragen ook bij aan extra warmte. Zet een mooie kandelaar op de eettafel, of zet een groepje kaarsen bij elkaar. Wist je dat ze in de Scandinavische landen vaak een lampje of een kaars in de vensterbank hebben staan? Zo lijkt het net alsof er nog licht van buiten naar binnen schijnt. Geurkaarsen creëren nog meer dat winterse gevoel. Denk maar aan de geur van kaneel. 
  • Heb je een haard in huis? Zet deze wat vaker aan. Dit scheelt uiteindelijk in de stookkosten – omdat je anders steeds opnieuw moet beginnen -en het brengt een fijne, sfeervolle warmte met zich mee. Want wie houdt er nu niet van dat knisperende haardvuur? Een stapel robuuste houtblokken in een mooie houder naast de haard doen het ook goed voor dat ultieme herfstgevoel. 

TEKST AUKJE RIJPMA
Aukje is styliste en heeft haar eigen styling- en interieurbedrijf STEDSK. 

Is je interieur toe aan een nieuw kleurtje? Kijk dan goed naar de ligging van de kamer. Noord, zuid, oost, west: elke windrichting vraagt om een ander kleurtje. Wil je een lambrisering in huis? Van een strak geschilderde variant tot nonchalant, of een lambrisering van hout: dit zijn de leukste opties op een rij.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×