STYLING | Zo kun je de Flexa kleur van het jaar combineren - Wonen&Co
styling, spiced honey, flexa, kleur, wonen&co

STYLING | Zo kun je de Flexa kleur van het jaar combineren

27 september 2018 2 min leestijd Geen reacties

Elk jaar komt Flexa met de kleurtrends voor het nieuwe jaar en ook dé belangrijkste kleur van dat jaar. Zo is voor 2019 de kleur Spiced Honey uitgekozen, een warme amberkleurige tint. In combinatie met deze kleur zijn vier kleurenpaletten gecreëerd, genaamd Think, Dream, Love en Act. Interieurontwerper Aukje Rijpma van Stedsk vertelt je er meer over.  

Spiced Honey

Spiced Honey, de kleur van het jaar 2019, is een warme en lichte kleur met een oranje ondertoon. Hij past perfect binnen het kleurenthema van Flexa:  ‘Let the light in’ , om positiviteit en optimisme te brengen. Door zijn veelzijdigheid kun je hem perfect combineren binnen de vier geselecteerde paletten voor 2019 en zal deze kleur de ene keer rust in je interieur brengen, en in een ander palet werkt het juist weer stimulerend.

Think

Het palet van Think is er om een kalme sfeer te creëren waarin we ons vrij voelen om onszelf te zijn. De kleur van het jaar Spiced Honey wordt gecombineerd met neutrale tinten, maar ook gemixt met bordeauxrode en verfijnde diepblauwe kleuren.

Dream

Het palet Dream staat voor een ruimte waar je stil kunt zijn. Een plek om te stoppen met rennen en na te denken over het hier en nu. De kleuren uit dit palet zijn, naast de kleur van het jaar, warme en zachte poederroze tinten.

Love

Love staat voor een kleurenpalet waarin we ons kunnen omringen met mensen die er het meeste toe doen. Love is de warmste van de paletten uit 2019 en bestaat uit rijke kleuren zoals diep bosgroen, groenblauw en intens terracotta rood, uiteraard in combinatie met Spiced Honey.

Act

Gedurfd, dapper, maar ook ongecompliceerd. Daar staat Act voor. Een palet om bij op te laden met nieuwe energie. Het bevat dan ook speelse kleuren zoals rood, groen met bleekroze en blauw in combinatie met frisse grijs en wittinten. Spiced Honey zorgt ervoor dat dit palet warm en uitnodigend blijft.

Bron tekst en foto’s: Akzonobel. 

TEKST AUKJE RIJPMA
Aukje is styliste en heeft haar eigen styling- en interieurbedrijf STEDSK.

 

Vind je het lastig om te bedenken welke wand je wilt verven? In dit artikel lees je welke wand je het beste een accentkleur kunt geven en wat voor effect dat heeft. Naast Spiced Honey is roze een steeds populairdere kleur voor het interieur. Bekijk hier hoe je verschillende tinten roze kunt combineren. En shop hier de mooiste accessoires en meubels om je huis een roze boost te geven. Bijvoorbeeld een chique fauteuil in velvet roze, een roze bank, poef, vazen en bloempotten. 

Geen reacties

Laat een reactie achter

×