STYLING | Classic Blue, de kleur van het jaar 2020 volgens Pantone - Wonen&Co

STYLING | Classic Blue, de kleur van het jaar 2020 volgens Pantone

27 februari 2020 2 min leestijd Geen reacties

Pantone heeft de tint Classic Blue uitgeroepen tot kleur van het jaar 2020. Waar staat deze kleur voor en nog belangrijker: hoe pas je deze toe in je interieur? Interieurontwerper Aukje van Stedsk laat je dit graag zien aan de hand van een aantal voorbeelden.

Kleur van het jaar

Pantone is al 20 jaar toonaangevend wat betreft kleur op gebieden van mode, industrieel- en grafisch ontwerp en woninginrichting. Elk jaar kiezen de kleurexperts van Pantone een tint voor het nieuwe jaar op basis van een grondige trendanalyse. En voor het jaar 2020 is de keuze dus gevallen op de kleur 19-4052, oftewel Classic Blue.

Classic Blue

Beeld: McGee & Co

Deze diepe blauwe tint is elegant, tijdloos en eenvoudig. Het staat volgens Pantone voor rust, vertrouwen en verbinding. Het geeft het verlangen weer naar een betrouwbare en stabiele basis waarop we kunnen bouwen. En de kleur reflecteert en bevordert veerkracht.

Pantone helpt iedereen alvast op weg door zelf een aantal kleurenpalets samen te stellen met de kleur Classic Blue. Een aantal interessante paletten voor het interieur zijn Desert Twilight, Ponder en Exotic Tastes.

Desert Twilight

Volgens Pantone is de blauwe tint als een avondlucht in de schemering. En dat past bij dit kleurenpalet. Het suggereert de kleuren van de hemel met grijzen en roze in combinatie met goud en zilver.

Dit palet leent zich ook goed voor warme, luxe stoffen zoals velours in combinatie met goud en zwart. Die mix maakt blauw nog klassieker en wat warmer.

Ponder

Ponder is een palet met koele blauwtinten, gecombineerd met zachte, warme tinten. Dit palet heeft een kalmerend effect en zorgt voor een rustige geest.

Exotic Tastes

Exotic Tastes is een mix van een heleboel tinten die net wat warmer en sprekender zijn dan die van het palet Desert Twilight. De kleuren weerspiegelen natuurlijke kruiden, specerijen en blauwe voedingsmiddelen voor bescherming en een goede gezondheid.

Binnen dit palet passen ook perfect terracotta-tinten, die combineren heel goed met blauw.

Aan de slag met Classic Blue?

Ben je zo enthousiast geworden van de kleur Classic Blue van Pantone dat je hem in je interieur wilt gebruiken? Dit zijn een aantal kleuren die op Classic Blue lijken;

  • Chinese Porcelain van Histor (ook de trendkleur voor 2020 bij Histor/Sigma)
  • Louisette van Fairf
  • Exciting Night 96 van Lab Eco Paint
  • Mazarine 256 van Little Greene

PRODUCTIE AUKJE RIJPMA
Aukje is interieurontwerper en heeft haar eigen styling- en interieurbedrijf STEDSK.

Bron uitgelichte foto: shutterstock.com

Bekijk hier het inspiratie-artikel van de Flexa kleur van het jaar 2020: Tranquil Dawn. Redacteur en stylist Rixt legt uit hoe je deze grijsgroene tint kunt combineren. Houd je meer van warme, aardse tinten? Bekijk hier hoe je de trendkleur terracotta kunt toepassen.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×