ADVERTORIAL | 5 stylingtips voor een feestelijke tafel - Wonen&Co

ADVERTORIAL | 5 stylingtips voor een feestelijke tafel

3 december 2018 2 min leestijd Geen reacties

Wat is er nu gezelliger dan met familie of vrienden uitgebreid te koken en lekker lang te tafelen? Samen eten en drinken verbindt mensen. Vooral tijdens de feestdagen. Een stylish gedekte tafel mag dan niet ontbreken. Dat zorgt namelijk voor een fijne sfeer en is bovendien een lust voor het oog. Woonwarenhuis Boer Staphorst geeft 5 tips voor een feestje op tafel!

Basis

Een stijlvolle tafelsetting begint bij een goede basis. Kies een thema en bepaal welke kleuren daarbij passen. Werk met twee of drie basiskleuren. Zo ontstaat er rust en eenheid. 

Stapelen

Tijdens een diner heb je meerdere gangen. Maar waar laat je al dat servies? Steeds de tafel opnieuw dekken is onhandig, en ook ongezellig voor je gasten. De oplossing? Stapelen! Gebruik voor elk gerecht dat je serveert een bord van groot naar klein. Praktisch, maar nog belangrijker; zo creëer je een luxe uitstraling.

Stapel servies voor een luxe effect

In combinatie met bijvoorbeeld zwart of goudkleurig bestek oogt het geheel nóg stijlvoller. Leg het bestek naast de borden in de volgorde van de gangen: werk van buiten naar binnen.

Accessoires

Speel met opvallende accessoires. Gebruik bijvoorbeeld een leuke fles als kandelaar in de stijl van het servies, vul een vaas met bessentakken of gebruik een marmeren snijplank voor de bijgerechten. Denk aan sausjes, groenten of lekkere hapjes voor tussendoor. 

Servetten

Servetten maken je feesttafel compleet. Je kunt kiezen voor papieren servetten, maar katoenen servetten staan veel chiquer. Door het servet nonchalant op het bord te leggen, zorg je voor een speels effect. Versier het nog extra door er een takje eucalyptus of een bessentakje op te binden en omwikkel het geheel met jute touw. 

Persoonlijkheid

Een persoonlijke touch mag niet ontbreken. Zet een zelfgemaakt bloemstuk op tafel of maak zelf de menu- en naamkaartjes. Let er wel op dat de tafel niet te vol wordt.

Shoppen voor de feesttafel? Boer Staphorst heeft alles in huis voor een mooi gedekte tafel. Prachtig servies van merken als vtwonen, Designed for Living, Fabienne Chapot, Urban Nature Culture en Blond Amsterdam.

Jubileum

Boer Staphorst bestaat 60 jaar en vierde dit jubileum onlangs met een ludieke winactie: een diner voor 2 bij Boer Staphorst zelf. Speciaal voor de winactie werden er drie stijlkamers ingericht. Door op je favoriete woonstijl te stemmen, maakte je kans op diner voor 2 bij Boer Staphorst zelf, verzorgd door een topkok. Hieronder een impressie van het feestelijke diner. 

 

Geen reacties

Laat een reactie achter

×