STYLING | Allesbehalve standaard: ga voor een gekleurde vloer in huis - Wonen&Co
styling, interieurinspiratie, wooninspiratie, vloer, vloeren, gekleurde vloer, houten vloer, vloer verven

STYLING | Allesbehalve standaard: ga voor een gekleurde vloer in huis

14 februari 2020 2 min leestijd Geen reacties

Welke kleur heeft jouw vloer? Waarschijnlijk is het een grijze vloer of een  houten of houtlook vloer. Maar waarom altijd zo standaard? Interieurontwerper Aukje van Stedsk laat je graag kennis maken met gekleurde vloeren.

Kies verstandig

Afbeelding met vloer, binnen, venster, kamer

Automatisch gegenereerde beschrijving
Beeld: avenuelifestyle.com

We kiezen vaak voor een standaard houtkleurige vloer of betongrijs. Dit is uiteraard een veilige basis voor het vormen van de rest van je interieur, maar een gekleurde vloer kan je woning ook een hele fijne uitstraling geven. Je zult je interieur wel moeten aanpassen aan de kleur van de vloer, dus kies wel verstandig. Neem het liefst een kleur die zich goed laat combineren met andere kleuren.

Ton sur ton

Love the green cabinetry in this kitchen- design addict mom
Beeld: dobedre.dk

Een gekleurde vloer is wel echt een blikvanger. Je kunt daarom kiezen om de rest van je interieur rustig te houden, zoals de wanden en het plafond. Maar dat hoeft zeker niet. Een gekleurde vloer betekent namelijk niet dat je interieur direct druk wordt. Als je de kleuren goed bij elkaar uitzoekt in de juiste tinten, bijvoorbeeld ton sur ton, dan versterken ze elkaar juist.

Schilder je plinten mee

Afbeelding met vloer, muur, stoel, binnen

Automatisch gegenereerde beschrijving
Beeld: forbo

Je kunt er voor kiezen om de plinten in dezelfde kleur mee te schilderen, of nog een randje tegels lang de wand als plint te leggen. Hierdoor lijkt het alsof je vloeroppervlak net wat groter is. Dit effect kun je zelfs nog verder uitbuiten door een lambrisering in dezelfde kleur te maken.

Voeg elementen van hout toe

Beeld: insideoutmagazine

Om je interieur een goede balans te geven is het wel fijn om gebruik te maken van houten meubelen, zoals een tafel of houten stoelen. Hout (kleur) is namelijk een warm materiaal dat niet mag ontbreken in je interieur, en het compenseert in dit geval het gemis van hout op de vloer.

Ga voor duurzaam

Afbeelding met muur, vloer, binnen, gebouw

Automatisch gegenereerde beschrijving
Beeld: atelier

Er zijn meerdere vloeren geschikt voor het gebruiken van kleur. Denk bijvoorbeeld aan het duurzame marmoleum (bekijk hier nog meer opties in duurzame vloeren, zoals kurk). Ideaal om kleur toe te voegen aan bijvoorbeeld een kinderkamer of speelkamer. Of gebruik tegels in de hal of keuken.

Het hoeft niet direct heel extreem of door je hele woning, je kunt ook één ruimte er qua vloer laten uitspringen.

Enthousiast? Scroll dan nog even verder voor meer inspiratie!

PRODUCTIE AUKJE RIJPMA
Aukje is interieurontwerper en heeft haar eigen styling- en interieurbedrijf STEDSK.

Bron: colourflooring.co.uk

Heb je weleens een vloer overwogen van kurk, marmoleum of zelfs bamboe? Styliste Aukje vertelt in dit artikel zien waarom deze duurzame vloeren het overwegen waard zijn. En in dit artikel legt Aukje uit waarom jute, riet en sisal zo duurzaam zijn en hoe je deze natuurlijke materialen kunt combineren.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×