STYLING | 5x vensterbank styling ideeën - Wonen&Co
styling, vensterbank, vensterbank inrichten, vensterbank ideeën

STYLING | 5x vensterbank styling ideeën

3 augustus 2019 2 min leestijd Geen reacties

De vensterbank is voor velen het visitekaartje van het huis. Helemaal wanneer er veel inkijk is vanaf de straatkant. De een heeft ze volstaan met een jungle aan planten, de ander heeft er grote vazen in staan. Vind je het lastig om je vensterbank te stylen op een manier die past bij jouw huisinrichting? Haal vensterbank inspiratie uit deze 5 vensterbank inrichting ideeën.

1. Groepeer accessoires

Bekijk wat er in jouw woonkamer op de kasten en tafels staat en trek dit door naar de vensterbank; hier houdt de woonkamer immers niet op. Spaar wat mooie woonaccessoires op, die in groepjes bij elkaar kunnen staan. Denk aan boeken, planten en vaasjes. Zet ze bij elkaar, want verspreiding zorgt juist voor meer onrust. Varieer met accessoires in diverse vormen en hoogtes om het speels te houden.

2. Sfeerverlichting zorgt voor warmte

Tafellampjes zijn ook erg geschikt om in de vensterbank te zetten. ’s Avonds geeft dit een warme sfeer in huis en overdag is het een mooie eyecatcher. Tafellampjes zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Van eenvoudige strakke modellen tot opvallende lampjes met verrassende vormen en leuke snoeren. Heb je geen zin in inkijk? Laat de lamp dan iets naar buiten toe schijnen.

3. Opgeruimd staat netjes

Zit je krap in ruimte? Dan is de vensterbank een ideale plek om extra bergruimte te creëren. Het is niet alleen handig, maar kan ook heel mooi staan. Leg er bijvoorbeeld een stapel boeken in en zet daar een plantje op. Voor een echte boekenwurm is dit een praktische oplossing. Een vensterbank met bergruimte klus je zelf in elkaar naar eigen ontwerp, maar een lage kast is hier ook geschikt voor. Kost veel minder tijd en binnen no-time heb jij een vensterbank met extra opbergruimte.

4. Planten in de vensterbank

Ben je iemand die houdt van drukte en dat gezellige seventies-sfeertje? Dan kan je niet om planten heen. Met een stuk of 5 grote planten en een paar kleintjes maak je van de vensterbank al snel een gezellige hoek. Bedenk van tevoren wel goed welke planten hiervoor geschikt zijn. Krijg je overdag veel zon binnen, kies dan een plant die hier tegen kan.

5. Loungen naast het raam

Grote open vensterbanken zijn heel geschikt om een lekkere lounge zithoek van te maken. Met veel kussens, een mooie plaid en een stapel tijdschriften creëer je eenvoudig een hoekje waar je uren kunt doorbrengen. Op deze manier geef je de ‘vaak vergeten’ vensterbank een echte functie.

Heb je het liefst planten in je vensterbank? Ontdek in dit artikel hoe je kunt decoreren met planten. En in dit artikel shop je direct de mooiste kamerplanten van dit moment.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×