STYLING | 4 manieren om de trendkleur terracotta toe te passen - Wonen&Co
styling, terracotta, trendkleur, terracottakleur, terraroze, terra

STYLING | 4 manieren om de trendkleur terracotta toe te passen

29 augustus 2019 2 min leestijd Geen reacties

Bij de kleur terracotta denk je al snel aan die bekende oranje-bruine gekleurde bloempotten, het liefst met een cactus erin. Maar wist je dat terracotta nog veel meer tinten kent? Interieurontwerper Aukje van Stedsk vertelt je graag meer over deze trendkleur.

Terracotta is het Italiaanse woord voor ‘gebakken aarde’. Dat is ook waar we terracotta vooral van kennen, van de bloempotten. De warme, aardse kleur die die potten vaak hebben, heeft dan ook de naam ‘terracotta’ gekregen. Maar terracotta is meer dan dat typerende oranje-bruin. Er zijn namelijk nog allerlei andere kleurnuances, die elk weer op een heleboel verschillende manieren te combineren zijn. Je hebt namelijk ook terracotta tinten die meer neigen naar roze, rood of naar paars. Een hele veelzijdige kleur dus!

De natuurlijke look

De klassieke terracotta-tint zie je veel in interieurs met meer natuurlijke materialen. Denk aan combinaties van terracotta met meubels van rotan, sisal en hout en andere natuurlijke materialen zoals linnen. Maak het geheel af met planten. Deze stijl is heel fijn voor bijvoorbeeld de kinderkamer of in de tuin voor een mediterraans sfeertje.

Elegant

Terracotta krijgt een hele elegante uitstraling wanneer je de kleur combineert met luxe materialen. Denk bijvoorbeeld aan velours, goud en bijvoorbeeld marmer. In deze stijl is terracotta vaak wat roder of paarser van kleur en dat geeft het interieur een mooie warme sfeer.

Ton sur ton

Terracotta wordt in interieurs vaak toegepast in ton sur ton. Dat houdt in dat je meerdere tinten uit dezelfde kleurfamilie combineert. Doordat terracotta zoveel verschillende nuances kent, van oranje, rood, roze naar paars, kun je hiermee alsnog een heel spannend geheel creëren. Dit kan zowel met natuurlijke materialen, als de luxe look met rijke stoffen en materialen.

Contrast

Heb je wat meer lef? Dan kun je terracotta heel goed combineren met koele of contrasterende kleuren, denk aan groen of blauw. Zo kun je heel gemakkelijk de warme terracotta sfeer wat meer pit of frisheid geven. Dit geeft een heel verrassend effect, van chic tot mediterraans.

PRODUCTIE AUKJE RIJPMA
Aukje is styliste en heeft haar eigen styling- en interieurbedrijf STEDSK.

Bron uitgelichte foto: ikea

De kleur terracotta zien we ook meer en meer terug in woonaccessoires. Wij hebben onze favoriete items in deze trendkleur op rij gezet. Terracotta kun je ook heel mooi combineren met roze. Bekijk hier de mooiste roze interieurs. Of combineer terra met de Kleur van het Jaar 2019 Spiced Honey, een warme amberkleurige tint van Flexa. Ontdek hier hoe je die kleur thuis kunt toepassen.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×