woonbeurs Wonen&co

TERUGBLIK | Stap in de tijdmachine op de woonbeurs

Vanaf donderdag 15 maart t/m zondag 18 maart stapte je de wereld van Wonen&Co binnen. Normaal ontdek je Wonen&Co via het wereldwijde web óf ploft het als bijlage bij je op de mat. Van 15 maart domineerde de woonbeurs vier dagen lang de Groninger MartiniPlaza en kon je alles wat Wonen&Co is dus live meemaken. De binnenkomst was meteen bijzonder. De Handelsfabriek tekende voor het ontwerp van de hoofdentree. Met deze job had het woonconcept uit Tolbert hét erebaantje van de woonbeurs te pakken.

 

Niet de minste namen gingen Ronald Hoeksema en zijn vrouw Marjorie van der Veen, de gezichten achter de Handelsfabriek, voor. In 2017 nog zwaaiden modeontwerper Jan Boelloo samen met designer Bart Vos de creatieve scepter in de hoofdentree. Eerder gaven bloemenstylist Esther Bolt en Agaath Mulder van Sil’s Home de entree vorm. Maar in 2018 dus de Handelsfabriek, en dat beloofde weer een totaal andere uitstraling te krijgen.

Tijdmachine

“Hoe leuk is het als de entree een stoere industriële laag zou krijgen?”. Het waren de woorden van Ronald, weken terug tijdens een creatief overleg in –toen nog- de moderne entree van MartiniPlaza. Het idee voor de tijdmachine was daarmee geboren. Het resulteerde in het weekeinde van 15 t/m 18 maart in een zeecontainer als voordeur, een hal als die van een oude fabriek en een sfeer helemaal in de stijl van de Handelsfabriek. De woonzaak richt zich niet zozeer op een bepaalde stijl, maar één ding hebben alle items gemeen: ze hebben een geschiedenis en vertellen daarmee altijd een bijzonder verhaal. Of het nu een oude fabriekslamp is, een voormalige werkbank die tijdens de beurs dienst doet als kassa, een gebruikte typemachine of een vintage accessoire.

Werkvolk

Het ‘werkvolk’ van de Handelsfabriek heette je welkom in de entree. Het zijn ook, misschien wel vooral, wandelende encyclopedieën. Je liet je bijpraten over het verhaal achter al het moois wat in de entree stond. Een paar meter verderop wandelde je overigens de store van de Handelsfabriek binnen. Hier waren de favoriete items te koop.