SHOPPING | De zomer kleurt rood.. - Wonen&Co

SHOPPING | De zomer kleurt rood..

26 augustus 2017 4 min leestijd Geen reacties

De zomer staat in het teken van kleuren. Iedere week laten we in de speciale ‘kleurrijke zomerbijlage’ van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden de mooiste tuinen, de leukste shopping items en een woontrend in een andere kleur terugkomen.

Na een regenboog aan kleuren in de leukste shoppingproducten, waarin we onder andere de mooiste groenegele en oranje woonaccessoires voorbij zagen komen, hebben we voor vandaag de leukste rode woonitems op een rij gezet.. En zoals een mooie zomerdag eindigt met een rode gloed, zo eindigen wij deze ‘zomer shopping reeks’ ook met een rood tintje.

Dus, vandaag is ROOD! Shop met ons mee en laat je inspireren.

But first cocktails

Een drankje nuttigen aan de bar doen we allemaal weleens en dan herken je waarschijnlijk ook het zitten op een barkruk. De ene barkruk is rond of draait rond en als je niet oppast, lig je er zo af. De andere barkruk heeft geen fijne voetsteuntjes waardoor je voeten de hele avond door de lucht zwieren. Deze barkruk heeft beide bovenstaande kenmerken juist niet en is lekker stabiel. Een rode barkruk, met houten poten en metalen details, van HAY.

Een pixxie van ixxi

Een kamer afmaken met een mooie poster is een van de makkelijkste manieren om het snel gezellig en persoonlijk te maken. Het makkelijke van een poster is dat je deze snel kunt vervangen voor een andere poster. Ixxi heeft tal van mooie, bijzondere ‘pictures’. Je kunt ze zelf nog persoonlijker maken door een eigen foto af te laten drukken. Maar zeg nou zelf, deze rode flamingo poster steelt de show, is het niet?

First aid kit 

Opgelet; drukverband, pleisters, een schaar en tape, je hebt het met deze first aid kit in een handomdraai op tafel voor noodgevallen. Maar deze leuke, opvallende rode EHBO kist is natuurlijk veel leuker om gewoon als decoratie tentoon te stellen. En dan mag je helemaal zelf weten waarmee je hem vult. 

China town

Een snufje Oosters binnenhalen in huis is nooit verkeerd, daar komt immers ook het mooie, warme weer vandaan. En wat extra warmte en sfeer in huis halen is altijd goed. Dit Chinese kastje is te gebruiken als bijzettafeltje, nachtkastje of als wandmeubeltje. Laat jouw mooiste, persoonlijke woonaccessoires op dit meubel schitteren en je hebt een speciaal plekje in huis gecreëerd. 

Bureau ‘lampje’

Een inklapbaar, rode bureaulamp voor een ‘schijntje’. Want zo een zul je er nodig hebben wanneer het begint te schemeren in je werkkamer. 

Voetjes van de vloer

Voetjes van de vloer want we leggen een mooi, groot vloerkleed in de woonkamer voor nog meer sfeer. De warme rode, oranje en grijze tinten van dit vloerkleed zetten de toon en kunnen zelfs een beetje een oosters tintje geven aan het geheel. 

Blub, blub, blub

Wat eten we vandaag? Een visje? Of toch een stokbroodje met olijven tapenade. Op deze rode schaal in de vorm van een vis kun je alles serveren, maar serveer je net even anders dan normaal. De serie is ontworpen door &k Amsterdam Anouk.

Zo rood als een…

En je serveert nog leuker als je de serie compleet maakt met deze rode kreeft schaal. Bijvoorbeeld voor de olijfjes. Er ontbreken echter nog twee schalen in deze serie van &k Amsterdam Anouk.

Finding Nemo

Ja, daar was Nemo al. De kleinste van het stel. Deze rode schaal in de vorm van een vis kan niet ontbreken bij de serie. Deze kleine schaal heeft de maten 15 cm bij 8 cm. En mocht je benieuwd zijn naar de Dory van deze vissen, schalen collectie, druk op de link in de tekst.

Candlelight

Romantisch dineren bij kaarslicht is een must. En zo lang we nog buiten kunnen eten, is kaarslicht zeker niet te missen. Deze rode Flag Candle Holder van Normann Copenhagen, is in meerdere tinten verkrijgbaar. Het leuke aan de kaarsenhouder is dat eenvoud en minimalisme hem siert.

Verstoppertje

Nog even en deze kindjes verdwijnen achter het rode doek om verstoppertje te spelen, het zal wel bedtijd voor hen zijn, maar daar hebben de kindjes nog geen zin in. Waar doet jou het tegeltje aan denken? Alle tegeltjes van Storytiles, klein of groot, vertellen een ander verhaal.

Breakfast bowl

Ontbijten doen we tegenwoordig uit een schaal met daarin zoveel mogelijk zaden, noten en verschillende soorten fruit. Deze rode kom van de Hema sluit hier precies op aan, de diameter is 15 cm en dus mooi ruim. 

Tuinfeestje

Dit ontwerp van Ronan en Erwan Bouroullec, doet denken aan een boom in de herfst door de kalende takken. Het doel van het ontwerp was ook dat de stoel overeenkomsten had met een plant. De eenvoudige, plastic maar unieke en comfortabele stoel is in zes kleuren verkrijgbaar en gemaakt van 100% herbruikbaar polyamide. Daarin komt de gelijkenis met de plant weer terug, een natuurgetrouwe stoel. 

Naast rode items hebben we ook mooie roze en blauwe woonaccessoires op een rij gezet. Of neem eens een kijkje op onze styling pagina voor meer inspiratie en tips.   

Foto bovenaan pagina: Vtwonen

Geen reacties

Laat een reactie achter

×