SHOPPING | De mooiste accessoires voor de vensterbank - Wonen&Co
shopping, wonen&co, wooninspiratie

SHOPPING | De mooiste accessoires voor de vensterbank

31 juli 2019 2 min leestijd Geen reacties

Vensterbanken zijn als het ware podiums voor je accessoires. Je zet ze letterlijk in de spotlights (lees: zonlicht) en voorbijgangers zien direct wat voor stijl je hebt. Wij hebben de leukste accessoires geselecteerd om je vensterbank mee in te richten. 

Of je nu van minimalisme, kleurrijk houdt of het liefst een urban jungle in de vensterbank creëert, wij hebben voor iedere stijl wat uitgezocht. Benieuwd hoe je onderstaande accessoires het beste kunt stylen? In dit artikel hebben we alle tips en tricks op een rij gezet, om van je vensterbank een echte eyecatcher te maken. 

Stapelen maar!

Je vensterbank kun je al heel eenvoudig aankleden door er een stapel inspirerende tafelboeken op te leggen. Zet bovenop de stapel boeken nog een mooie plant en een stylish hoekje is geboren.

Keep it simple

Houd je van eenvoud? Kies dan voor één item in je vensterbank dat alle aandacht opeist. Ga bijvoorbeeld voor een mooi ornament. Wil je toch liever een paar accessoires bij elkaar zetten? Zorg dat je ze groepeert en maak de groepjes vooral niet te groot – dan kan het juist weer rommelig ogen. Zorg dat je varieert met vormen voor een speels effect, en let erop dat de kleuren en materialen bij elkaar passen.

Verlichting voor in de vensterbank

Light it up please! Want een mooi lampje in de vensterbank mag niet ontbreken. Niet alleen zorgt een lamp voor sfeer en warmte, het zorgt er ook voor dat je ’s avonds minder inkijk hebt. Kies voor één lamp en zet die in de hoek van de vensterbank. Tip: in plaats van een plantje op een stapel boeken, kun je er ook een lamp op zetten.

Ga voor groen

Planten op de vensterbank staan super gezellig, maar niet elke plant houdt ervan om de hele dag zon te vangen. Je kunt ook voor kunstplanten kiezen, die zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden. Liever echt groen in huis? Kies dan planten uit die goed tegen direct zonlicht kunnen.

Groepeer met vazen

Vazen kun je prima als stijlobject in de vensterbank zetten. En dan hoeven er niet eens bloemen in. Daarnaast kun je vazen mooi groeperen, zeker als je een paar in dezelfde kleurtinten bij elkaar zet. Varieer dan wel met diverse vormen en maten, zodat het geheel niet saai wordt.

Accessoires voor in de vensterbank

Een fotolijst alleen maar geschikt als wanddecoratie? Nee hoor. Zet hem tegen de zijkant van het venster of tegen het raam en de vensterbank is net even anders dan gewoonlijk. Een stoere minikas kun je ook prima in de vensterbank zetten. Zet er een paar kleine plantjes in – die tegen direct zonlicht kunnen – of kweek er stekjes in. Of zet een trendy zandloper in je vensterbank, bijvoorbeeld bij een groepje vaasjes.

Bron uitgelichte foto: vtwonen 

Geen reacties

Laat een reactie achter

×