SHOPPING | De mooiste kamerplanten op een rij - Wonen&Co
wooninspiratie, woonaccessoires, botanisch, kamerplant, urban jungle, trend, styling, shopping

SHOPPING | De mooiste kamerplanten op een rij

9 januari 2018 4 min leestijd Geen reacties

Planten, planten en nog eens planten. Sinds de botanische woonstijl zijn intrede heeft gedaan halen we deze groene sfeermakers weer massaal in huis. 

Dat planten goed zijn voor je gezondheid is inmiddels wel bekend. Ze geven zuurstof af, zuiveren de lucht en zorgen voor een hogere luchtvochtigheid. Daarnaast zijn het natuurlijk prachtige woonaccessoires voor in je interieur. Wij hebben een aantal populaire soorten voor je op een rij gezet. We beginnen met een reeks grote kamerplanten. Ideaal om een loze hoek in je woonkamer mee op te vullen. 

Monstera Deliciosa

We starten met de Monstera Deliciosa. Vanwege zijn bladeren beter bekend als gatenplant. De Monstera is een tropische kamerplant die van oorsprong groeit in de regenwouden van Zuid-Amerika. De plant gedijt dan ook het best bij een temperatuur van zo’n 20 graden Celsius. Deze groene vriend is makkelijk in onderhoud. Hij hoeft maar een keer in de week water. Zorg voor voldoende licht, maar zet de Monstera niet in vol daglicht. 

Alocasia Calidora

Zoek je een echte eyecatcher voor in je woonkamer? Ga dan voor een Alocasia Calidora. Dit is een tropische plant, met grote bladeren en dikke bladstelen, die van oorsprong uit Azië komt. Deze reus wordt ook wel toepasselijk Olifantsoor genoemd. In tropisch gebied worden de planten gebruikt om onder te schuilen bij een hevige regenbui. Daar worden ze makkelijk vier meter hoog. Wees gerust, zo groot worden ze in je woonkamer niet.   

Alocasia Zebrina

Nog een opvallende soort uit dezelfde familie is de Alocasia Zebrina, met pijlvormige bladeren en gestreepte stelen die doen denken aan een zebra. Dat dessin maakt deze plant dan ook erg geliefd. Ook deze plant kan erg groot worden dus zorg dat je een goede plek hebt waar hij ongestoord kan groeien. 

Alocasia Polly

Nog een Alocasia, en wederom een veelgeziene plant: de Alocasia Polly.  Net als de Zebrina heeft dit familielid prachtige pijlvormige bladeren, waarbij de nerven goed zichtbaar zijn. Alocia’s houden van veel zonlicht. Zorg daarom dat ze genoeg licht krijgen, anders gaan de bladeren hangen. 

 

Calathea Lancifolia Insigne

Een bijzondere plant is de Calathea Lancifolia Insigne, ook wel de schaduwplant genoemd. Als het donker wordt sluit de plant namelijk zijn bladeren, bij daglicht gaan ze weer open. Schrik dus niet als je ’s avonds geritsel hoort. Dat komt van de Calathea. 

Bananenplant

Nog zo’n tropische topper is de bananenplant, ook wel Musa. Deze plant vereist veel zonlicht en water. Sterker nog, hij bestaat zelfs voor 80 procent uit water! Zorg er dus voor dat de grond niet uitdroogt. Vind je het lastig om de juiste hoeveelheid water te geven of vergeet je het vaak? Kies dan voor een waterdispenser. Dit is een glazen bol die je kunt vullen met water. De dispenser zorgt ervoor dat de plant voldoende water krijgt, ideaal toch? 

Pannenkoekplant

shopping, wooninspiratie, woonaccessoires, design, kleur, trend, kamerplant, meubels

De pannenkoekplant mag uiteraard niet ontbreken in dit rijtje. De Pilea Peperoimides is ontzettend populair dankzij de bijzondere blaadjes die doen denken aan een pannenkoek. Maar de Pilea is ook ontzettend makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende daglicht en geef een keer in de week water. Wist je dat deze plant ook makkelijk te vermeerderen is? In dit artikel lees je hoe het stekken van een pannenkoekplant in zijn werk gaat. 

Airplants

Wel groen in huis, maar liever geen grote kamerplanten? Kies dan voor een subtiel botanisch tintje met de Tillandsia usneoides (Spaans mos). De Tillandsia heeft geen wortels en daardoor dus ook geen grond nodig. Hij haalt zijn voedingstoffen uit de lucht. Het enige wat je hoeft te doen is hem twee keer in de week te besproeien met water. En wil je de luchtplantjes extra blij maken? Besproei ze dan met regenwater. 

 

Erwtenplant

Zoek je iets groters dan luchtplantjes? Wat dacht je van de erwtenplant? Zijn bladeren doen meteen denken aan erwten. Hij wordt ook wel ‘string of pearls’ genoemd want de bladeren doen ook denken aan parels. De erwtenplant is een hangplant. Hang hem bijvoorbeeld in een mooie macramé houder. Lees in dit artikel hoe je die zelf kunt maken. 

Aloë vera

Niet alleen mooi, maar ook nog eens een hele gezonde plant: de Aloë vera. Deze vrolijke sprietenplant staat bekend om zijn helende werking – denk maar aan aftersun – en zijn luchtzuiverende eigenschappen. Daarnaast is de plant makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht en geef een keer in de week water. 

Zelfvoorzienende planten

 

 

Geen groene vingers? Kies dan voor een zelfvoorzienende plant. Hier hoef je niets aan te doen! De plant zorgt voor zichzelf, hij regelt zelf de vereiste luchtvochtigheid. De plant houdt van een lichte plek, maar kan niet goed over de volle zon. Zorg ervoor dat hij op een plek staat waar de temperatuur constant is. Bovenstaande variant is een Coffea Arabica. Hij wordt geleverd in een weckpot. 

En tot slot: plantenstandaards. Hiermee zet je je mooiste kamerplanten letterlijk op een voetstuk. Zo kun je nog meer met ze pronken.  

Bron uitgelichte foto: GreenLifestylestore via Living.nl

 

Heb je leuke planten gescoord, maar vind je het lastig om deze mooi te presenteren in je huis? Lees hier handige tips hoe je kunt decoreren met planten. En in dit artikel lees je hoe het stekken van een pannenkoekplant in zijn werk gaat.  En zoek je nog trendy plantenhouders? In deze DIY  lees je hoe eenvoudig zelf paper bags maakt. 

 

Geen reacties

Laat een reactie achter

×