SHOPPING | 8 roze kamerplanten om je huis mee op te fleuren
shopping, roze planten, roze kamerplanten, plantentrend 2019

SHOPPING | 8 roze planten om je huis mee op te fleuren

16 juli 2019 3 min leestijd Geen reacties

Gek op roze én op planten? Goed nieuws: roze planten zijn dé plantentrend van 2019. Zoek maar eens op Instagram op #pinkplants. Je ziet er een en al roze pracht. Ook een pink beauty in huis halen? Wij hebben onze favoriete roze kamerplanten op een rij gezet.

Calathea Triostar

Is het geen plaatje om te zien? De bladeren van de Calathea Triostar zijn aan de onderkant donkerrood, op de bovenzijde lopen ze langzaam over van groen naar wit met roze. Calathea’s worden ook wel schaduwplanten genoemd. ’s Avonds sluiten ze hun bladeren, bij het opkomen van de zon vouwen ze weer open. Zo kun je van alle kleuren optimaal genieten.

Maranta fascinator

Deze plant doet zijn naam eer aan want hij is werkelijk fascinerend! Heb je ooit zo’n bijzonder blad gezien? De Maranta heeft een prachtige bladtekening met roze nerven en verschillende kleuren groen. Deze wil je toch hebben? Als de Maranta het goed naar zijn zin heeft kan hij zelfs gaan bloeien. Er komen dan uitlopers met kleine, roze bloemetjes tevoorschijn.

Calathea Ornata Sanderiana 

Nog een prachtige Calathea met roze nerven. De Calathea Ornata heeft donkere, stugge bladeren, die een beetje rubberachtig lijken. Hij komt oorspronkelijk uit de oerwouden van Zuid-Amerika, waar hij in de schaduw van andere planten en bomen groeit. Hij vindt het daarom niet erg om op een donkere plek te staan. Ook dit exemplaar vouwt ’s avonds zijn bladeren dicht, om ze met de eerste zonnestralen weer te openen.

Tradescantia Nanouk

Roze met paarse bladeren, kan het nog kleurrijker? De Tradescantia Nanouk, ook wel de Vaderplant genoemd, is een sterke kamerplant die makkelijk te verzorgen is. Zet hem op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een keer in de week water is voldoende. Af en toe besproeien met water vindt hij heerlijk.

En als je dol op stekken bent; de Tradescantia laat zich heel gemakkelijk stekken. Knip een gezonde stengel van ongeveer 10 centimeter af en zet die in een glas water om te laten wortelen. Zodra er genoeg wortels aan zitten, kun je hem verpotten.

Agleonoma Crete

De Agleonoma staat bekend om zijn bladeren met unieke patronen. En dat zien we overduidelijk bij deze Agleonoma Crete, een prachtexemplaar met zalmroze stelen en bladeren. Zet hem niet vol in het zonlicht, daar doe je deze plant geen plezier mee. Houd de grond licht vochtig en geef hem af en toe een sproeibeurt.

Ficus Elastica ‘Belize’

Wat een beauty niet? Dit is een Ficus Belize met rood/roze bladeren. Uit de Ficus werd in het verleden rubber gewonnen, vandaar de bijnaam rubberplant. Hij heeft mooie, stevige bladeren die ook echt rubberachtig aanvoelen. Hij vertoeft het beste op een lichte plek, maar houdt niet van direct zonlicht. De grond dient altijd licht vochtig te zijn, maar pas op voor natte voeten. Lees hier meer over de rubberplant.

Syngonium neon robusta

Weer zo’n prachtig exemplaar met zalmroze bladeren: de Syngonium neon robusta. Deze roze hunk staat graag op een lichte plek, maar niet in de volle zon. Een keer per week water is voldoende. In ruil daarvoor zuivert hij de lucht in je huis.

Calathea roseopicta ‘dottie’

We sluiten af met deze prachtige Calathea roseopicta, de donkerste variant uit de Calathea-familie. De bladeren zijn donkerpaars, soms bijna zwart, met een roze rand. Hij staat het liefst op een plek met halfschaduw. Let op: vervagen de tekeningen op de bladeren? Dan krijgt hij te weinig licht. Zet hem op een lichtere plek, de tekeningen komen vanzelf terug.

Bron uitgelichte foto: shutterstock

Leuk al die planten in huis, maar hoe zet je ze nou zo neer dat het niet rommelig lijkt? Styliste Aukje legt in dit artikel uit hoe je planten op verschillende manieren kunt stylen. En bekijk hier hoe je de nieuwste plantentrend ‘hydroponie’ kunt toepassen.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×