Schone douche dankzij vijf snelle tips - Wonen&Co
douche

Schone douche dankzij vijf snelle tips

23 september 2014 2 min leestijd 4 Reacties

Snel een schone douche? Met onderstaande tips ben je binnen een mum van tijd klaar en hou je tijd over voor leukere dingen!

Urenlang boenen om de badkamer schoon te krijgen is niet ons idee van een welbestede dag. Het meeste werk zit ‘m vaak in het schoonmaken van de douche: het kost veel tijd en kalkaanslag en zeepresten laten zich maar moeilijk verwijderen. Met deze vijf snelle tips ben je wél snel klaar.

Supersnelle boentips

1. Vul een plastic zakje met azijn en bind het zakje vast om de douchekop. Laat het zakje met azijn een nacht weken, de volgende ochtend zul je zien dat de douchekop schoon en kalkvrij is.

2. Om de douchedeur goed schoon te krijgen gebruik je een product dat eigenlijk bedoeld is voor je auto. Wrijf de douchedeur in met een dun laagje carwax. Je zult zien dat de waterdruppels dan zo van het glas afrollen.

3. Iets wat je elke dag kunt doen, na je eigen douchebeurt, is de deur en wanden van de douche afnemen met een rubber trekkertje. Dat trekkertje bewaar je speciaal met dat doel in de badkamer, binnen handbereik, zodat je het nooit vergeet. De deur en wanden afnemen kost je zo niet meer dan een minuut en je voorkomt ermee dat je later flink moet boenen om kalkaanslag te verwijderen.

4. Heb je een douchegordijn? Haal het gordijn regelmatig van de doucherail en laat het dan een paar uur in een zoutwaterbad weken. Na dit ‘badje’ kan je douchegordijn en weer even tegenaan en voorkom je schimmel.

5. Je hebt niet veel moderne wondermiddeltjes nodig om je douche blinkend schoon te krijgen. Een mengsel van azijn en afwasmiddel werkt namelijk ook geweldig tegen kalk- en zeepresten. Je spuit de wanden van je douche in met het mengels, laat het even intrekken en neemt dan de wanden af met een spons. 

Maak regelmatig gebruik van deze vijf snelle tips, zodat het schoonmaken van je douche geen klusje meer is waar je dagenlang tegen opkijkt. 

Heb je zelf nog een gouden tip? Laat een reactie achter!

4 Comments

 • Herma 21 oktober 2014 at 21:15

  Hoi. Ik heb altijd een washandje op de wastafel liggen en als de was tafel dan gebruikt is, maak ik hem altijd even na het gebruik even droog.Je hebt altijd een schone wasbak en droge kraan. ( wel geregeld een droge nemen natuurlijk)..

 • Herma 21 oktober 2014 at 21:22

  Hoi. De plastic zakken waar je het fruit in doet bij de supermarkt,bewaar ik en gebruik ze daarna in het prullen bakje in het toilet.
  -Een lege groente pot van de Hak groente of een ander soort. (geen jam potje die is te klein), heb ik onder in het aanrecht kastje staan en daar doe ik dan de afwasborstel in. heb je hem altijd opgeruimd en slingert hij niet ergens los in het kastje of op het aanrecht.

 • Edith 10 november 2014 at 19:22

  Je tegels en voegen met pure groene zeep schoonmaken. Het is even boenen maar je hebt er maanden plezier van. Geen vieze oranje of zwarte voegen en tegels meer.

 • Ria 17 november 2014 at 18:45

  Kalkaanslag bv in bloemenvaas verdwijnt als sneeuw voor de zon met pure afwaszeep en zout op een sponsje.De bloemenvaas hiermee goed inwrijven, afspoelen en de vaas is weer als nieuw. Ook op de douchedeuren te gebruiken!

 • Laat een reactie achter

  ×