Highline Sebastian Herkner Linteloo Milaan

DESIGN | Oranje scoort op designweek in Milaan

De grote Nederlandse designmerken waren opvallend aanwezig op de meubelbeurs in Milaan, afgelopen april. Ze varen een nieuwe koers en zoeken kracht in co-creatie met Dutch Designers. Nu ze weer terug zijn op eigen bodem, kunnen wij hiervan profiteren.

Het designstof is weer neer-gedwarreld, een dikke maand na de grootste meubelbeurs ter wereld kunnen de Nederlandse meubelmerken tevreden terugkijken. Alle showmeubels zijn weer vanuit Milaan terug in Nederland, de nieuwe collecties staan inmiddels in de Nederlandse meubelwinkels, klaar om bewonderd en gekocht te worden.

Er waait duidelijk een frisse wind en dat willen meubelmerken tonen

Dit jaar was oranje opvallend aanwezig op de beurs. Er waait duidelijk een frisse wind en dat willen de meubelmerken tonen op de plek waar jaarlijks alles en iedereen op designgebied samenkomt. Voor meubelmerk Gelderland uit Culemborg was het de allereerste keer dat ze zich aan het wereldpubliek presenteerden in Milaan.  

Fauteuils Tide van Foklab Gelderland Milaan
Fauteuils Tide van FOKLab
Fauteuil Woody Bart Vos Gelderland Milaan
Fauteuil Woody van Bart Vos

Kleurrijk en elegant

Edward van Vliet en Leolux houden allebei van een weldadig gebruik van kleuren. Dit was ook te zien in Milaan. In ‘Room of Origins’, een kleurrijke en elegante presentatie, speelden Van Vliets designs voor Leolux een hoofdrol.

Leolux edward van vliet milaan

Leolux edward van vliet milaan
Kleurrijke presentatie van Edward van Vliet voor Leolux

Onder andere de poufs Amulet en de salon- en bijzettafels Prismo waren ruim vertegenwoordigd. Te midden van de Edward van Vliet-collectie stond bovendien de nieuwe bank Bellice van Beck Design in de nieuwe veloursstof Lucir.

linteloo bank highline sebastian herkner milaan

Frisse update

Linteloo was jarenlang met een solopresentatie aan de Via Tortona, in het altijd drukke gebied Zona Tortona, in de stad te vinden. Het merk presenteerde zich dit jaar voor het eerst op een nieuwe plek, in het beursgebouw. Ook dit Nederlandse merk heeft het roer omgegooid en de totale look en feel een frisse update gegeven. Dit is toe te schrijven aan de Duitse ontwerper Sebastian Herkner.

Dit is een goed moment om weer eens een kijkje te nemen in een meubelzaak in de buurt. Bewonder de nieuwe modellen uit Milaan of scoor een koopje, want in veel winkels gaan de modellen uit oude collecties in de uitverkoop om ruimte te maken voor het nieuws uit Milaan. 

Tekst: Suzanne Dijkstra

Bekijk hier meer design artikelen.