vakschuur woonbeurs Wonen&Co

Een ode aan ambacht in de Vakschuur

De Vakschuur was één van de nieuwe onderdelen van Wonen&Co de beurs 2018. In deze barn lieten meubelmakers en ontwerpers zien dat handmade energie geeft. De meubels die zij maken vertellen een eerlijk en duurzaam verhaal. Sommige van deze ontwerpen zijn zo bijzonder, die verdienen een plekje in de spotlights. In de Vakschuur spotte je deze pronkstukken én ging je meteen met de ontwerpers in gesprek. Blik je mee op een aantal smaakmakers van de Vakschuur?

Tuinstoel | Ut Dockum

Na jarenlang in de luxe jachtbouw te hebben gewerkt, focust Willem van Suijlekom, eigenaar van Út Dockum, zich sinds 2014 op de ontwikkeling van design tuinmeubelen. Op het eerste oog een grote omslag, tóch blijft Willem zijn roots trouw. Het gebruik van bijvoorbeeld roestvrij staal en Douglashout zijn een directe knipoog naar zijn ervaring in de scheepsbouw. Deze tuinstoel, rechtstreeks rollend uit de Dokkumer werkplaats, is zo’n design waar Willem ‘grutsk’ op is.

 

 

Salontafel MG Collectie | Meubelmakerij Smits

Hij hield ervan om te ‘knutselen’. Bleek het bovendien in de vingers te hebben. Wat ooit als een hobby begon, is ruim 21 jaar later een bekende naam in de woonbranche. Meubelmakerij Smits, onder creatieve leiding van eigenaar Martin Smits. Hij gebruikt uitsluitend eikenhout bij de vervaardiging van zijn meubelen. Opvallend is hoeveel verschillende mogelijkheden er zijn met die ene houtsoort. Trots is Smits op deze salontafel uit de MG-Collectie.

 

 

Tafel X | Tafelheren

De Tafelheren maken tafels, dat spreekt voor zich. ‘Tafelheer’, tevens eigenaar, Roelf Zersch maakt tafels waar nog jaren aan getafeld kan worden. Hij liet zich in de Vakschuur vergezellen door collega’s Simplex en MES Ontwerp. Samen ontwerpen ze niet alleen tafels, maar ook stoelen, bijzettafels en andere woonitems. De samenwerking met Simplex uit zich bovendien in designs waar geen lijm of schroeven aan te pas komen.