STYLING | Net als in Lissabon, vrolijke tegeltjes in huis - Wonen&Co
wooninspiratie, wand

STYLING | Net als in Lissabon, vrolijke tegeltjes in huis

25 mei 2017 3 min leestijd Geen reacties

Sinds een tijdje zien we een tegeltrend opduiken. In allerlei maten, vormen, kleuren en patronen zien we ze aan de wand, op de vloer of op andere voorwerpen tevoorschijn komen. Vooral de kleine, kleurige tegeltjes zijn in trek.

De vrij nieuwe trend die vorig jaar zijn intrede deed was voorgaande jaren iets wat we vermeden in de badkamer en keuken. We kozen voor grote, witte tegels gecombineerd met grijze plavuizen. Andere keuzes waren ook de pvc waterbestendige vloer of gietvloeren. En ondanks dat deze vloeren nog steeds een eigen, mooie, stempel drukken op de badkamer of keuken, kan je stellen dat er nu wat meer gedurfd wordt.

We hebben zin in kleurige, vrolijke patronen. Misschien wel net zo kleurig als hoe je ze in Lissabon vindt. Of zoals je ze in de oude metrohallen ziet, ook wel metrotegeltjes genoemd. Witte vierkante keramiekjes met een donkere voeg. En het fijne aan de kunstwerkjes is dat je ze op heel veel manieren kunt gebruiken. Hier een aantal voorbeelden van hoe je een tegeltje op een andere manier laat terugkomen in huis.

trend tegels
Bron: Domino
keuken tegels trend
Bron: SF Girl by bay

Wanneer we aan tegels denken, denken we aan de meest natte ruimtes van het huis. De badkamer en keuken. Natuurlijk vinden we ze dus hier ook in allerlei vormen. Een visgraad patroon zoals vaak op de vloer wordt gelegd kan ook op de wand worden bevestigd.

tegels schouw
Bron: My Paradissi

Al eeuwen wordt de schouw bekleed met keramiek. Vroeger waren dat vooral de witte tegels met (Delfts) blauwe kunstwerkjes. Hier zie je het weer maar dan met meer kleur en hippere tegeltjes. Deze combinatie met hout staat fris, vrolijk en warm.

woonkamer tegels
Bron: Madaboutthathouse

In de woonkamer creëer je met verschillende gekleurde tegeltjes een classy en retro look. Staat het niet prachtig? Wie had ooit gedacht dat dit een optie voor de wand in de woonkamer zou worden. En sinds er ook wandverwarming is, hoeft dit helemaal niet kil of koud te zijn. Ook leuk om alleen een lambrisering van tegeltjes te plaatsen. Een andere optie is de woonkamervloer te voorzien van een prachtig patroon.

Bron: Delicously Ella

Het meest functionele voorwerp dat vaak blijft zoals het eruit ziet en niet meer dan een likje verf krijgt, is de trap. Mocht je je trap een update willen geven, kies dan voor tegeltjes op de stootborden. 

balie tegels tiles
Bron: Delicously Ella

Bevestig je de tegels liever niet op de wand omdat je bijvoorbeeld bang bent om er snel op uitgekeken te zijn, bevestig ze dan op een roomdivider. Of zoals hier op de toonbank. Een andere optie is een schier- of kookeiland. Het staat mooi en speels en ze zijn ook nog eens gemakkelijk schoon te houden. En wanneer je er voor kiest om bijvoorbeeld de halve wand te betegelen, is de mogelijkheid er om de wand verder in een bijpassend tintje te schilderen.

Er zijn heel veel leuke patronen en printjes te verkrijgen, het resultaat mag er zijn én geeft net die touch die je mist in huis. Bekijk bijvoorbeeld de StoryTiles, leuke tegeltjes met een verhaal. Ben je op zoek naar meer stylingtips of DIY ideeën voor in huis? Hier lees je meer adviezen over hoe je van de bijkeuken een gezellige binnenkomer maakt of hoe je de wanden boven de bank opvult. 

Bron foto bovenaan: Blue Tea

Geen reacties

Laat een reactie achter

×