INSPIRATIE | Najaarstrends: rust, classy en organische vormen - Wonen&Co

INSPIRATIE | Najaarstrends: rust, classy en organische vormen

16 oktober 2020 0 min leestijd Geen reacties

Het leven speelt zich deze periode meer dan ooit af achter de voordeur. De afgelopen maanden zijn we daarom massaal aan het veranderen geslagen. Wonen&Co dook samen met Vesta in de vijf najaarstrends voor het interieur.

Niet geheel verwonderlijk: bij één van de trends ligt het accent op het thuiskantoor. Net zo’n gevolg van een onzekere tijd is dat de trends zich veelal focussen op rust en natuur.

1. Classy

Het gevoel dat je krijgt wanneer je een chique hotel binnenwandelt. Rijke materialen en glanzende stoffen staan centraal, tegenover warme kleuren als okergeel, petrol en een vleugje goud. De classy trend laat zich kenmerken door stijlvolle en duurzame materialen, als marmer en staal, en verfijnde verlichting met veel glas, glans en sfeer. In een classy interieur kies je voor grote items, zoals een loveseat en een eyecatcher als bank. Het is een trend met weinig extra tierlantijnen. Hierdoor straalt een classy woonomgeving veel warmte en rust uit.

Shop de trend

FEST Amsterdam Tigra S Kandelaar

FEST Amsterdam Frankie L Kaarsenhouder

FEST Amsterdam Dunbar bank

2. Down to earth

Een interieur dat dicht bij de natuur staat. Een aards gevoel in je woonomgeving. Met deze trend creëer je een perfecte balans door de juiste mix van materialen en kleuren. Hout en stof voegen warmte toe aan je interieur, terwijl beton een koeler effect heeft. ‘Down to earth’ laat een mix zien van harde en zachte materialen. Voeg bovendien natuurlijke elementen toe als planten en rotan.

Shop de trend

Bodilson Tapestry Wandkleed Large

HKLiving Rotan kuipstoel

Zuiver Spike loungechair

Meer in de trend ‘down to earth’: 101 copenhagen.

3. Curvy

De natuur is de grootste inspiratiebron voor de organische vormgeving. Het gebruik van natuurlijke ronde vormen is niet nieuw, maar is de laatste bezig aan een sterke opmars. Niet alleen op het gebied van accessoires, maar juist ook in grotere meubelen. Het mooie van organische vormgeving is dat het van alle kanten mooi is om naar te kijken. Het is daarom bij uitstek geschikt om vrij in de ruimte te plaatsen.

Shop de trend

Bodilson Rovale eetkamertafel

Bodilson Finn fauteuil

Pode Bido fauteuil

DTP Import Bouton eetkamerstoel

4. Thuiskantoor

Corona versnelt de trend om thuis in je interieur een balans te creëren tussen wonen en werken. In een tijd dat thuiswerken is gaan horen bij het ‘nieuwe normaal’ is het belangrijk om thuis te zorgen voor een goede werkplek. Een plek waar, door de juiste keuzes, geen ruimte is voor mogelijke rug- of nekklachten. Denk aan bureaus en stoelen die in hoogte verstelbaar zijn en speciale balanskrukken die je dwingen om je houding regelmatig te veranderen. Én een opgeruimde plek die je aan het einde van je werkdag eenvoudig inklapt waardoor de gezonde mix van werk en privé behouden blijft.

Shop de trend

Dock Four

Vluv Stov Zitbal

Mobitec Moods

5. Evergreens

Waar trends bepalend zijn, is er ook ruimte voor klassiekers. Zogenaamde evergreens. Klassiekers van de toekomst bovendien, die meegaan met de noodzaak van schonere productiemethoden en gebruik van duurzame materialen. De Gispen Classic 101 fauteuil is misschien wel de ultieme evergreen. Al in 1931 ontworpen en de fauteuil is nog steeds ongekend populair.

Hebben we het over groene ontwikkelingen dan moet de Prime bank van Gelder genoemd worden. Deze bank is 100% recyclebaar. Of wat dacht je van het eerste circulaire matras ter wereld? De Evolve van Auping heeft alles in zich om in een artikel vijftig jaar vanaf nu betiteld te worden als evergreen én duurzame innovatie die de sector heeft veranderd.

Gelderland 4800 zitcombinatie

Artifort Mare 3-zitsbank

Gelderland 10010 Prime bank

Comfort Time Out draaifauteuil

Dutch Originals Gispen 101 eetkamerstoel

Meer inspiratie: Magazine Woon

Kun je niet genoeg krijgen van de laatste trends? Dan hebben we nog een leuke tip voor je! Vesta is niet alleen een meubelboulevard in Groningen, het geeft óok haar eigen magazine uit: Woon. Je kunt je hiervoor via deze link gratis aanmelden.

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Vesta.

Geen reacties

Laat een reactie achter

×